Hoe Mkv Op Tv Te Kijken

Inhoudsopgave:

Hoe Mkv Op Tv Te Kijken
Hoe Mkv Op Tv Te Kijken

Video: Hoe Mkv Op Tv Te Kijken

Video: Hoe Mkv Op Tv Te Kijken
Video: How to Fix Unsupported File Format and Missing Files on Smart TVs (2020) 2024, April
Anonim

Moderne tv's hebben een vrij hoge beeldkwaliteit. Het nadeel is dat sommige tv-modellen moeite hebben met het lezen van grote videobestanden. U kunt uw tv aansluiten op uw computer om ze af te spelen.

Hoe mkv op tv te kijken
Hoe mkv op tv te kijken

Het is nodig

DVI-HDMI-kabel

instructies:

Stap 1

Zoek het juiste paar connectoren op de grafische kaart van uw tv en computer. Dit is nodig voor het aansluiten van deze apparaten. Voor de beste videokwaliteit kun je het beste kanalen gebruiken die een digitaal signaal dragen, zoals DVI en HDMI.

Stap 2

Vrijwel alle modellen videokaarten hebben een DVI-aansluiting en nieuwe videoapparaten hebben zelfs een HDMI-poort. Ondanks dat de meeste tv's geen DVI aansluiting hebben, kan een DVI-HDMI aansluiting gemaakt worden via een speciale adapter. Koop een geschikte kabel en adapter.

Stap 3

Sluit de DVI-connector van uw computer aan op de HDMI-poort van uw tv. Schakel beide apparaten in. Selecteer in de tv-instellingen de HDMI-poort die moet worden gebruikt als de belangrijkste video-invoerbron. Ga verder met het configureren van de instellingen voor de videokaart van uw computer.

Stap 4

Voor een optimale videokwaliteit dient u het tweede scherm (TV) apart van de hoofdmonitor in te stellen. Open het Configuratiescherm en ga naar het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen (Windows 7). Open het item "Beeldscherminstellingen aanpassen" in het menu "Beeldscherm".

Stap 5

Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Zoeken". Wacht tot het systeem het tweede scherm (TV) detecteert. Selecteer dit scherm en activeer de optie "Maak deze weergave primair".

Stap 6

Configureer nu de instellingen voor dit scherm. Stel de gewenste beeldresolutie in, pas de helderheid en het contrast aan, stel de verversingssnelheid in.

Stap 7

Installeer een speciale speler om videobestanden in mkv-formaat te bekijken. Als voorbeeld kunt u het gratis programma KMPlayer gebruiken. Open het vereiste bestand met dit programma en geniet van video van hoge kwaliteit door het vanaf uw tv te bekijken.

Aanbevolen: