Wat Te Doen Als Sms Niet Wordt Verzonden?

Wat Te Doen Als Sms Niet Wordt Verzonden?
Wat Te Doen Als Sms Niet Wordt Verzonden?

Video: Wat Te Doen Als Sms Niet Wordt Verzonden?

Video: Wat Te Doen Als Sms Niet Wordt Verzonden?
Video: Hij reageert niet? De 5 redenen + oplossingen voor WhatsApp/Sms/Messenger 2024, April
Anonim

De mobiele telefoon is al lang gemeengoed voor iedereen. Had je zelfs 15 jaar geleden kunnen denken dat een klein elektronisch apparaat je leven zo zou veranderen? Nu zullen de woorden SMS, MMS en GPRS niemand verbazen. Maar zelfs geavanceerde technologie is niet zonder problemen. Hoe niet te worden achtergelaten zonder communicatie? U probeert SMS te verzenden (SMS is een afkorting voor short message service, oftewel short message service), maar de telefoon weigert dit of het bericht bereikt de geadresseerde niet. Geen paniek.

Wat te doen als sms niet wordt verzonden?
Wat te doen als sms niet wordt verzonden?

Als er geen sms wordt verzonden, moet u de accountstatus controleren. Als het saldo laag of negatief is, kan het bericht niet worden verzonden.

Als we als voorbeeld de drie meest bekende mobiele operators in Rusland nemen (de zogenaamde "Grote Drie" operators), dan moet u om informatie te verkrijgen over de status van het account bellen:

* 102 # - als uw operator Beeline is;

* 100 # - als je MTS of Megafon hebt.

Vul uw saldo op elke beschikbare manier aan, als het probleem erin zit.

Als uw saldo normaal is, controleer dan of er een verbinding is. Misschien bevindt u zich buiten de netwerktoegangszone, of zijn er ergens in de buurt signaalstoorzenders (dit gebeurt meestal in kantoorgebouwen, tijdens massa-evenementen). Probeer naar een raam te lopen als je binnen bent.

U kunt ook controleren of de simkaart goed is geïnstalleerd. Het feit is dat het adres van het centrum voor het verzenden van sms, de instellingen erin zijn "genaaid". Wanneer je de simkaart in je telefoon vervangt door een kaart van een andere provider, veranderen ook alle instellingen. Dit gebeurt meestal onopgemerkt door de gebruiker.

Verwijder en plaats de simkaart alleen terug op zijn plaats als de telefoon is uitgeschakeld!

Als de berichten nog steeds niet worden vergiftigd, bel dan de telefoniste:

- voor Beeline - 0611 (of 8-800-700-80-00 vanaf een gewone vaste telefoon, terwijl het gesprek gratis is);

- voor MTS-0890 (8-800-333-08-90);

- voor Megafon - 0500 (of 8-800-333-05-00).

Vertel de adviseur over uw probleem. Hoogstwaarschijnlijk zal hij een oplossing vinden. Misschien stuurt de operator je instellingen die geactiveerd moeten worden.

Als er slechts tijdelijke problemen zijn, zal de operator u er ook over vertellen.

U kunt in ieder geval gebruik maken van de online sms-verzendservice. Ga hiervoor naar de sites van mobiele operators en stuur een bericht vanaf internet:

beeline.ru - voor Beeline;

mts.ru - voor MTS;

megafon.ru - voor Megafon;

tele2.ru - voor Tele2.

Aanbevolen: