Hoe Een Draad Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Draad Te Kiezen?
Hoe Een Draad Te Kiezen?

Video: Hoe Een Draad Te Kiezen?

Video: Hoe Een Draad Te Kiezen?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

De kwaliteit van beeld en geluid hangt af van de keuze van de kabel voor uw home theater systeem. Om een draad te kiezen, is het belangrijk om de eigenschappen van alle soorten kabels te kennen.

Hoe een draad te kiezen?
Hoe een draad te kiezen?

instructies:

Stap 1

Een digitale kabel wordt gebruikt om audioapparaten aan te sluiten. De kabel is een geïsoleerde metalen geleider met een vlecht die hem afschermt tegen externe ruis. Ze koppelen bijvoorbeeld een multiplayer aan een ontvanger. Deze kabel draagt zowel stereo- als meerkanaalssignalen. Experts raden aan dat de weerstand van deze kabel 75 ohm is, terwijl deze weerstand de gegevens niet vervormt. Digitale kabel met RCA-connectoren is de meest gebruikte draad in de audiotechniek.

Stap 2

In een optische draad voor datatransmissie wordt een lichtsignaal gebruikt, dat herhaaldelijk wordt weerspiegeld in een transparante glasvezel, zonder deze te verlaten, elektriciteit doet helemaal niet mee aan dit proces.

Coaxkabel biedt een breder signaalpad dan optische kabel en wordt ook gebruikt in audiosystemen.

Stap 3

In een audiosysteem kunnen de elementen ook worden aangesloten met analoge kabels die analoge audiogegevens op laag niveau verzenden. Het stereo-effect wordt geleverd door twee van deze kabels. Ze kunnen gebalanceerd of ongebalanceerd zijn, het verschil zit in het aantal geleiders onder de kabelmantel. Ongebalanceerde kabels zijn minder gevoelig voor externe interferentie en worden daarom gebruikt voor datatransmissie over lange afstanden.

Stap 4

Audio op hoog niveau wordt uitgevoerd met behulp van een luidsprekerkabel die een paar draden bevat die op verschillende luidsprekers zijn aangesloten. Let bij het kiezen van een luidsprekerkabel op de weerstand, deze moet zo laag mogelijk zijn. De weerstand van de kabel hangt af van zowel het materiaal van de kabel als de lengte ervan. Muziekliefhebbers kiezen voor kortere kabels, waardoor er minder signaalverlies is. Houd er bovendien rekening mee dat de lengte van de kabel moet overeenkomen met de doorsnede, voor een lengte tot 7 m kiest u een kabel met een doorsnede van 12 meter (ongeveer 3,3 mm²), met een lengte van 9 m - 16 meters (ongeveer 1,3 mm²). Langere kabels worden niet gebruikt zonder signaalversterkers.

Stap 5

De nieuwste technologie voor het verzenden van signalen in de techniek wordt HDMI genoemd. Deze kabels verliezen geen digitaal signaal naarmate ze langer worden. Tegelijkertijd zijn er enkele eigenaardigheden die ons ook dwingen ernaar te streven om geen kabels langer dan 10 m te gebruiken zonder versterkers en signaalversterkers.

Aanbevolen: