Hoe Maak Je Een Zaklamp?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zaklamp?
Hoe Maak Je Een Zaklamp?

Video: Hoe Maak Je Een Zaklamp?

Video: Hoe Maak Je Een Zaklamp?
Video: hoe maak je een gekleurde Telefoon zaklamp licht? 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig verkopen winkels veel verschillende zaklampen, klein en groot, zaklampen en draagbaar. Als je kind vraagt om een zaklamp voor hem te kopen, neem dan de tijd om naar de winkel te gaan. We raden je aan om met je eigen handen een zaklamp te maken van afvalmateriaal. Het kind krijgt een nuttig ding en doet waardevolle ervaring op.

fakkel
fakkel

Noodzakelijk

  • - twee batterijen van elk 1,5 V
  • - een kartonnen koker met deksel en bodem, waar de batterijen achter elkaar goed in moeten passen
  • - een lamp voor 2,5 V
  • - karton
  • - wat dik papier

instructies:

Stap 1

Verfrommel een stuk papier en duw het in het uiteinde van de buis. Dit is nodig zodat de batterijen die in de buis zijn geplaatst altijd de bovenkant van de buis bereiken. Rol nog een stuk zwaar papier op en plaats het in de koker. Het opgerolde papier zorgt ervoor dat de batterijen niet gaan bungelen. Vouw een stuk folie met een lengte van 18 cm meerdere keren mee in de vorm van een strook. Buig het ene uiteinde van deze strip met een haak.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Schuif een strook folie in de koker zodat de haak op de bodem rust en het andere uiteinde naar buiten steekt. Plaats vervolgens beide batterijen zoals aangegeven in de afbeelding.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Prik een gat in de buisdop met een laarsmes of pons. De voet van de lamp moet goed in het gat passen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Vouw het andere uiteinde van de folie, ongeveer 8 cm lang, en druk het ene uiteinde tegen de rand van het gat in het deksel. Schroef de gloeilamp in het gat.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Plaats het deksel zo dat de foliestroken naast elkaar liggen, maar elkaar niet raken. Druk de bovenste strip tegen de onderkant om de ketting te voltooien. Het licht zal aangaan.

Aanbevolen: