Waar Afbeeldingen Van De Curiosity Mars Rover Te Zien

Waar Afbeeldingen Van De Curiosity Mars Rover Te Zien
Waar Afbeeldingen Van De Curiosity Mars Rover Te Zien

Video: Waar Afbeeldingen Van De Curiosity Mars Rover Te Zien

Video: Waar Afbeeldingen Van De Curiosity Mars Rover Te Zien
Video: New Mars Curiosity Rover Pictures 2024, April
Anonim

Op 6 augustus 2012 landde de Amerikaanse rover Curiosity op Mars. Uitgerust met een verscheidenheid aan wetenschappelijke instrumenten, zal het apparaat op zoek gaan naar sporen van water en organisch materiaal op het oppervlak van de rode planeet, geologisch onderzoek uitvoeren en het klimaat van de planeet bestuderen.

Waar afbeeldingen van de Curiosity Mars Rover te zien
Waar afbeeldingen van de Curiosity Mars Rover te zien

De Curiosity rover (van het Engelse "Curiosity"), ook bekend als MSL - Mars Science Laboratory ("Mars Science Laboratory") werd gelanceerd op 26 november 2011 vanaf Cape Canaveral en begin augustus 2012 veilig geland op Mars. Het is het zwaarste ruimtevaartuig dat ooit naar Mars is gelanceerd, met een gewicht tot een ton. Over een paar maanden zal hij tot 20 kilometer moeten overwinnen en tal van wetenschappelijke onderzoeken moeten uitvoeren.

De primaire missie van Curiosity is het verkennen van de bodem van Mars. Door de aanwezigheid van spectrometers, laser en andere apparatuur kan het apparaat ter plaatse bodemmonsters bestuderen en de resultaten naar de aarde verzenden. De primaire missie van MSL is het vinden van water en organisch materiaal in de bodem van Mars. De aanwezigheid van organisch materiaal geeft aan dat er ooit leven op Mars was. Opgemerkt moet worden dat het zoeken naar water zal worden uitgevoerd met behulp van het Russische instrument "DAN" (Dynamic neutron albedo). Hiermee kan een laag grond tot een meter dik worden gesondeerd.

Curiosity is uitgerust met meerdere kleuren- en zwart-witcamera's. Gekleurde kunnen een hoogwaardig beeld van het oppervlak van Mars overbrengen, zwart en wit worden voornamelijk gebruikt bij het verplaatsen van het apparaat. Aan de zijkanten geplaatst, geven ze een steremetrisch beeld, zodat u de aard van het oppervlak correct kunt beoordelen.

De rover heeft de eerste foto's al naar de aarde gestuurd. Je kunt ze vinden op de NASA-pagina over de Curiosity-missie. Volg de onderstaande link, vind de Mission Images-sectie in de centrale kolom van de pagina. Daarin kun je de foto's zien die door de rover zijn verzonden - zowel in kleur als in zwart-wit. Nieuwe foto's zullen aan de site worden toegevoegd zodra deze beschikbaar zijn. Je kunt ook een computervideo bekijken op de website, die het MSL-landingsschema en zijn werk op Mars laat zien.

Wetenschappers verwachten dat de nieuwe rover in staat zal zijn om minstens één Marsjaar te werken, dat is 686 aardse dagen. Omdat het apparaat geen energie ontvangt van zonnebatterijen, maar van een radio-isotoop thermo-elektrische generator, kan Curiosity onderzoek doen in de omstandigheden van de Marsnacht.

Aanbevolen: