Vensters Aanpassen In

Inhoudsopgave:

Vensters Aanpassen In
Vensters Aanpassen In

Video: Vensters Aanpassen In

Video: Vensters Aanpassen In
Video: TI-84 Plus CE-T Vensterinstellingen 2024, Mei
Anonim

Het aanpassen van de grootte van vensters in het besturingssysteem is niet moeilijk, maar degenen die net beginnen de computer onder de knie te krijgen, kunnen wat problemen ondervinden. Laten we eens kijken naar deze taak aan de hand van het voorbeeld van Windows XP en Windows 7.

Vensters aanpassen
Vensters aanpassen

instructies:

Stap 1

Beweeg de cursor over een willekeurige rand van het venster. Het maakt niet uit wat het wordt: links, rechts, onder of boven. De cursor wordt een tweekoppige pijl. Houd nu de linkerknop ingedrukt en beweeg de muis naar de gewenste kant. Als u de muis binnen het venster sleept, neemt deze af, indien naar buiten toe, integendeel. Als u twee vlakken tegelijk wilt verkleinen, verplaatst u de cursor naar de rand van het venster. De cursor wordt een diagonale pijl met twee punten. Houd net als in het vorige geval de linkermuisknop ingedrukt en sleep de muis in de gewenste richting.

Stap 2

Het is de moeite waard om hier uit te leggen dat er in Windows XP een aparte instelling is voor het aanpassen van de venstergrootte, en in Windows 7 worden de vensterafmetingen direct na de wijziging opgeslagen. Dat wil zeggen, welke sectie u ook opent met een standaardverkenner, het venster zal de vorm aannemen van het vorige venster.

Stap 3

Denk aan het geval van Windows XP. Open het menu Mapopties. Dit kan op verschillende manieren. Elk van hen begint met het openen van het configuratiescherm: klik op de knop "Start" op de taakbalk en selecteer in het venster dat verschijnt "Configuratiescherm". Nu over de methoden. Klik eerst op het hoofdmenu-item "Extra" -> "Mapopties". Ten tweede - als de items in het configuratiescherm per categorie worden weergegeven, klikt u op "Vormgeving en thema's" en vervolgens op "Mapopties". Ten derde - als de items op het configuratiescherm zich in de klassieke weergave bevinden, dubbelklikt u op "Mapopties".

Stap 4

Klik in het geopende venster op het tabblad "Beeld" en zoek de lijst "Geavanceerde opties", deze neemt het grootste deel van het venster in beslag. Deze lijst bevat het item "Onthoud de weergave-opties voor elke map", zet er een vinkje naast. Om de aangebrachte wijzigingen op te slaan, klikt u op de knop "Toepassen" en vervolgens op OK. Op een vergelijkbare manier worden de grootte van niet alleen mappen, maar ook programma's gewijzigd: spelers, games, browsers, editors, enz.

Aanbevolen: