Het Diafragma Op De Camera Aanpassen

Inhoudsopgave:

Het Diafragma Op De Camera Aanpassen
Het Diafragma Op De Camera Aanpassen

Video: Het Diafragma Op De Camera Aanpassen

Video: Het Diafragma Op De Camera Aanpassen
Video: How to adjust Shutter, Aperture & ISO on a Canon EOS DSLR camera. 2024, Mei
Anonim

Als een persoon een camera nodig heeft om alleen maar een mooie foto te maken, dan hoeft hij de principes van het maken van creatieve foto's niet te begrijpen. Maar na verloop van tijd is er een verlangen om te begrijpen wat wat is en om te leren hoe je de regels kunt beheersen voor het maken van prachtige foto's, waarbij je het maximale uit de camera haalt. Een van de belangrijkste parameters van de camera is het diafragma.

Het diafragma op de camera aanpassen
Het diafragma op de camera aanpassen

instructies:

Stap 1

Begin met het aanpassen van uw camera door de gevoeligheidswaarde in te stellen. Dankzij haar is fotografisch materiaal in staat om onder invloed van licht beelden te verwerken. Hoe hoger u de gevoeligheidswaarde instelt, hoe minder lichtintensiteit er nodig is om een beeld van hoge kwaliteit te verkrijgen. Dit is erg belangrijk wanneer u binnen of 's nachts fotografeert.

Stap 2

Zoek de verhouding "diafragma-sluitertijd". Zo kunt u de waarde van de belichtingswaarde instellen. Het is een weerspiegeling van de relatieve verhouding tussen lensopening en sluitertijd. Hoe lager de belichtingswaarde, hoe meer licht de matrix binnenkomt en vice versa. Bij een diafragma van f1 en een sluitertijd van 1 seconde zal de belichting bijvoorbeeld 0 zijn. Dit betekent dat er veel licht de matrix binnenkomt. Er is een speciale sluitertijd- en diafragmagrafiek om u te helpen uw camera correct in te stellen. Als je goed naar deze tafel kijkt, zie je meteen dat het op een tafel van vermenigvuldiging lijkt. En het werkt volgens een soortgelijk principe

Stap 3

Stel scherp op het onderwerp en druk op de ontspanknop. Maak testopnamen terwijl u het diafragma aanpast om het daadwerkelijke proces te zien. Als je een scherper onderwerp in het midden op de foto wilt krijgen, moet je de diafragmawaarde verlagen.

Stap 4

Het is noodzakelijk om voor jezelf te begrijpen dat dezelfde belichting kan worden verkregen uit verschillende waarden van sluitertijd en diafragma: hoe langer de sluitertijd, hoe kleiner de diafragmaopening. Selecteer volgens de tabel de belichtingswaarde (sluitertijd en diafragmawaarde) afhankelijk van de lichtomstandigheden en hoe je wilt fotograferen - met een korte sluitertijd en open diafragma voor een onscherpe achtergrond, of juist met tegengestelde waarden voor een scherpere opname.

Aanbevolen: