Het Tv-beeld Aanpassen

Inhoudsopgave:

Het Tv-beeld Aanpassen
Het Tv-beeld Aanpassen

Video: Het Tv-beeld Aanpassen

Video: Het Tv-beeld Aanpassen
Video: How to adjust your TV settings for the best picture quality 2024, Mei
Anonim

Mensen kijken meerdere uren per dag tv. Daarom is het probleem van een goed imago nu het meest urgent. De belangrijkste parameters van beeldkwaliteit zijn: contrast, helderheid, kleur. Het is mogelijk om het tv-beeld met uw eigen handen aan te passen.

Het tv-beeld aanpassen
Het tv-beeld aanpassen

instructies:

Stap 1

Helderheidsaanpassing

Om de helderheid van de afbeelding aan te passen, moet u het volgende doen. Het is noodzakelijk om een afbeelding te selecteren waarin zich zwarte strepen boven de afbeelding zouden bevinden. Stop de video in een scène met ongeveer dezelfde hoeveelheid lichte en donkere gebieden. Verhoog de helderheid tot de limiet en verlaag dan tot het moment dat de zwarte strepen duidelijk zwarte contouren krijgen. Wanneer sommige schaduwen niet zichtbaar zijn (bijvoorbeeld de ogen zijn niet duidelijk gedefinieerd), moet het helderheidsniveau worden verhoogd.

Stap 2

Contrastaanpassing

Contrast bepaalt zowel het detail als de intensiteit van het wit en de hooglichten in het beeld zelf. Heb je geen achtergrondverlichting, dan bepaalt het contrast de gehele lichtopbrengst van het beeldscherm.

De contrastinstelling is volledig afhankelijk van de aanwezigheid van achtergrondverlichting. Om het contrast aan te passen, moet u de afbeelding instellen met een wit object. Pas het contrast aan tot de limiet en verlaag het dan geleidelijk totdat u alle details op de witte achtergrond duidelijk kunt zien.

Stap 3

Kleuraanpassing

Verzadiging of tint wordt bepaald door de intensiteit van het gamma in de afbeelding zelf.

Eerst moet je de kleur- en temperatuurbalans direct aanpassen aan warme tinten. Je moet een grote afbeelding van het gezichtsovaal oppakken. Verhoog de chromaticiteitsindex totdat het gezicht voldoende bruin is, en verlaag dan langzaam de chromaticiteit totdat de natuurlijke teint op het gezicht verschijnt. Als andere kleuren er grijsachtig uitzien, verhoog dan de verzadiging.

Stap 4

Om het tv-beeld uiteindelijk aan te passen, helpt de optimale tintindicator. Het is wenselijk dat dit 50% is.

Scherpte moet worden ingesteld op "0" als u dvd- of bd-films in HD-kwaliteit bekijkt.

Aanbevolen: