De Camera Aanpassen Voor Onderwaterfotografie For

Inhoudsopgave:

De Camera Aanpassen Voor Onderwaterfotografie For
De Camera Aanpassen Voor Onderwaterfotografie For

Video: De Camera Aanpassen Voor Onderwaterfotografie For

Video: De Camera Aanpassen Voor Onderwaterfotografie For
Video: Best Underwater Camera Settings 2024, Mei
Anonim

Als duiken en fotografie beide op je lijst van hobby's staan, wil je deze activiteiten waarschijnlijk combineren. Zorg ervoor dat uw camera tijdens de duik goed beschermd is tegen nat worden.

https://www.outshoot.ru/wp-content/uploads/2012/05/elena_kalis_09
https://www.outshoot.ru/wp-content/uploads/2012/05/elena_kalis_09

Waterdichte camera's

Duikt u regelmatig en bent u van plan uw onderwatercamera vaak te gebruiken? Dan moet u misschien een speciale beveiligde camera aanschaffen. Dit is een geweldige keuze voor liefhebbers van reizen en recreatie in het wild: dergelijke camera's zijn meestal niet alleen beschermd tegen water, maar ook tegen vallen en zijn ook bestand tegen extreme temperaturen.

Onderwatercamera's verschillen niet alleen van conventionele camera's door hun weerstand tegen vocht en hun vermogen om hoge waterdruk te weerstaan. Ze hebben ook speciale intelligente modi voor onderwateropnamen, waarmee je zelfs onder zulke extreme omstandigheden prachtige foto's kunt maken.

Er zijn ook waterdichte actiecamera's die op bijna elk oppervlak kunnen worden gemonteerd - of het nu gaat om sportuitrusting of je lichaam. Zo'n camera zal je tijdens de duik niet storen. Bovendien zijn actiecamera's beter geschikt voor video-opnamen: de beeldkwaliteit is veel hoger. Als u van plan bent uw camera uitsluitend te gebruiken om te duiken, kunt u een duikmasker kopen dat is uitgerust met een foto- en videocamera.

Hoezen

Waterdichte camera's zijn erg handig. Er is echter ook een onaangenaam moment: omwille van de duurzaamheid van de camera moeten fabrikanten vaak inleveren op beeldkwaliteit. Daarom, als u niet akkoord gaat met het maken van dergelijke offers, kunt u uw camera beschermen met een speciaal hoesje.

Hoezen en dozen voor onderwaterfotografie zijn gemaakt van transparant plastic. Zo'n hoes kun je voor elk cameramodel kiezen - van een eenvoudig zeepbakje tot een professionele DSLR. Waterdichte hoesjes zijn gemaakt van duurzaam maar zacht plastic, waarmee u op de ontspanknop kunt drukken en de camera-instellingen kunt wijzigen. In het midden van de doos bevindt zich een ronde lensinzet van hard plastic. Het beschermt de lens tegen hoge druk tijdens de duik.

Als u echter onderwateropnamen van echt goede kwaliteit wilt maken, is een koffer alleen niet voldoende. Water absorbeert licht zeer goed, en zelfs in perfect helder water, letterlijk enkele meters ondergedompeld, wordt de fotograaf geconfronteerd met het probleem van onvoldoende verlichting. Speciale off-camera flitsers voor onderwaterfotografie helpen dit probleem op te lossen. Deze flitsers worden op een speciale beugel gemonteerd en gesynchroniseerd met de flitser van je camera.

Met je eigen handen

Als je niet klaar bent om geld uit te geven aan dure apparatuur, maar gewoon onderwater wilt fotograferen, kun je met je eigen handen een waterdichte behuizing maken. Om dit te doen, hebt u een stuk helder plexiglas, een kit en een stuk zacht rubber nodig (bijvoorbeeld een ballon of een opblaasbare kinderbal). Plexiglas laat licht door en stelt u in staat om foto's te maken, en een zachte rubberen wand stelt u in staat om op de sluiterknop van de camera te drukken.

Maak een doos van plexiglas die past bij het formaat van onze camera, waarbij de boven- en achterkant van de camera open blijven. Houd er rekening mee dat de cameralens uitschuift bij het scherpstellen en het gebruik van de zoom. Lijm de zijkanten van de doos met een kit. Dit is een cruciaal moment - de voegen moeten zeer zorgvuldig worden uitgewerkt, anders zal de hoes water doorlaten. Wanneer de kit volledig droog is, plaatst u de camera in de resulterende doos. Knip een rechthoek uit zacht rubber en lijm de zijkanten die nog gesloten zijn voorzichtig vast met een kit. De camera is klaar om te duiken!

Aanbevolen: