De Kleur Van Je Tv Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Kleur Van Je Tv Aanpassen
De Kleur Van Je Tv Aanpassen
Anonim

De kleuraanpassing van de tv gebeurt meestal met de afstandsbediening. Vaak is de functie voor het bewerken van deze parameter niet beschikbaar vanaf het paneel van het apparaat zelf.

De kleur van je tv aanpassen
De kleur van je tv aanpassen

Het is nodig

  • - afstandsbediening;
  • - instructie.

instructies:

Stap 1

Als je een handleiding voor je tv hebt, open deze dan en kijk naar de knoppen om de instellingen voor helderheid, contrast en kleur te regelen. Meestal bevindt hun instelling zich in één menu-item en gebeurt op dezelfde manier. Zoek de knop op de afstandsbediening die verantwoordelijk is voor het aanpassen van het beeld.

Stap 2

In het menu dat op het scherm van uw tv verschijnt, gaat u met behulp van de knoppen om het volumeniveau en de kanalen te schakelen (afhankelijk van het apparaatmodel), naar het helderheidsinstellingsmenu en gebruikt u dezelfde knoppen om deze parameter naar wens aan te passen. Het is het beste om de waarde met verschillende posities te verhogen, omdat bij een sterke verandering in de indicator het beeld helderheid kan verliezen en het gewoon ongemakkelijk is om tv te kijken.

Stap 3

Ga verder met het aanpassen van het beeldcontrast op uw TV. Het is het beste om het op de standaardwaarde te laten staan, hoewel u het ook naar wens kunt aanpassen, terwijl u zich laat leiden door hoe handig uw weergave zal zijn bij deze of gene waarde.

Stap 4

Houd er ook rekening mee dat de instelling moet worden beïnvloed door de verlichting waarin u normaal tv kijkt en de locatie van de lichtbron. Het is het beste om de tv niet voor een raam te plaatsen, alsof er licht op de monitor valt, geen aanpassingen aan de instellingen zullen het zicht helpen verbeteren.

Stap 5

Ga naar de kleurinstellingen van je tv. Als deze waarde wordt verhoogd, zullen de kleuren meer verzadigd zijn en als deze waarde wordt verlaagd, gaat de kleur verloren. Zet deze instelling op de minimumwaarde om uw tv-scherm zwart-wit te maken. Als je de kleurwaarde te hoog instelt, kunnen je ogen erg vermoeid worden bij het kijken, hetzelfde geldt voor de beeldcontrast instelling. Het kan uw gezichtsvermogen beschadigen.

Aanbevolen: