Afstemmen Op Kabel-tv-zenders

Inhoudsopgave:

Afstemmen Op Kabel-tv-zenders
Afstemmen Op Kabel-tv-zenders

Video: Afstemmen Op Kabel-tv-zenders

Video: Afstemmen Op Kabel-tv-zenders
Video: How To Rescan Channels On A Samsung TV 2024, Mei
Anonim

Als u kabeltelevisiediensten gebruikt via een speciale lijn, is er geen installatie vereist - sluit gewoon een settopbox-decoder aan op de tv. Maar in veel huizen worden extra kanalen gevoed via de kabel van de collectieve antenne. Om er zeker van te zijn dat ze allemaal worden geaccepteerd, moet u de tv regelmatig opnieuw configureren.

Afstemmen op kabel-tv-zenders
Afstemmen op kabel-tv-zenders

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de kabel is aangesloten op de antenne-ingang van de tv en niet op de binnenantenne. Als u een deel van de kanalen die niet in het kabelnetwerk zitten, wilt ontvangen van een binnenantenne, verbind ze dan met elkaar via een splitter. Als de tv geen gecombineerde MV-UHF-ingang of geheugen voor veel kanalen heeft, sluit dan een videorecorder of dvd-recorder met tuner aan. Als u weet dat sommige zenders op het kabelnetwerk in digitaal formaat uitzenden en de TV deze niet kan ontvangen, sluit dan een externe digitale tuner-decoder aan. Sluit de antenne-uitgang van een videorecorder, recorder of tuner-decoder aan op de antenne-ingang van de TV, ook als deze al zijn aangesloten met laagfrequente kabels. Houd er rekening mee dat elk van deze apparaten het signaal alleen door zichzelf stuurt wanneer ze op het netwerk zijn aangesloten (met zeldzame uitzonderingen). Voer alle schakelhandelingen uit met de apparatuur volledig spanningsloos.

Stap 2

Neem de afstandsbediening van de tv en druk op de toets die erop is ontworpen om het menu te openen. Zoek het item dat overeenkomt met auto-tuning met scannen. De locatie van dit item is afhankelijk van het model van de machine. Raadpleeg de instructies als u problemen ondervindt.

Stap 3

Schakel het apparaat niet uit tijdens auto-tuning. Wacht tot de procedure is voltooid. Sorteer de kanalen vervolgens handmatig als je wilt. De manier om dit te doen verschilt sterk van model tot model, dus raadpleeg ook de instructies als u problemen ondervindt. Als uw tv een digitale tuner heeft, zoekt u automatisch naar analoge en digitale kanalen afzonderlijk en schakelt u het apparaat in de juiste modus.

Stap 4

Selecteer nu op de TV die ene van de AV-ingangen waarop de VCR, DVD-recorder of DTV-tuner/decoder is aangesloten. Schakel het overeenkomstige apparaat in en voer de auto-tuning en, indien gewenst, handmatige sortering op dezelfde manier uit.

Stap 5

Herhaal de procedure in grote steden eens in de zes maanden - het is met deze frequentie dat het zendernetwerk meestal verandert in het kabelnetwerk. Wanneer aankondigingen over de introductie van nieuwe kanalen in het kabelnetwerk bij de ingang verschijnen, voer dan een autosearch uit voor op schema.

Aanbevolen: