Een Antenne Afstemmen Op Een Hotbird-satelliet

Inhoudsopgave:

Een Antenne Afstemmen Op Een Hotbird-satelliet
Een Antenne Afstemmen Op Een Hotbird-satelliet

Video: Een Antenne Afstemmen Op Een Hotbird-satelliet

Video: Een Antenne Afstemmen Op Een Hotbird-satelliet
Video: Сатфиндер - как я использую. 2024, Mei
Anonim

De komst van satelliettelevisie heeft het mogelijk gemaakt om overal ter wereld televisiesignalen van hoge kwaliteit te ontvangen waar een dekkingsgebied is van de bijbehorende satellieten. Gebruik hiervoor een DVB-kaart of een satellietontvanger, waarmee u niet alleen de programma's kunt bekijken, maar ook kunt opnemen. Om volledig het comfort en de voldoening te krijgen van het kijken naar tv-programma's, moet u de schotelantenne correct afstemmen op de overeenkomstige satelliet.

Een antenne afstemmen op een Hotbird-satelliet
Een antenne afstemmen op een Hotbird-satelliet

Het is nodig

Ontvanger, Satelliet Transponders, Satelliet Antenne Uitlijning

instructies:

Stap 1

Bepaal de locatie van de satelliet en welke transponderfrequenties daarop van toepassing zijn. Gebruik hiervoor het programma Satellite Transponders. Het programma toont de gewenste satelliet (Hotbird), daarnaast kom je te weten welke televisie- en radiozenders, internetproviders hiervan uitzenden, evenals zendbereiken van transponderfrequenties.

Stap 2

Bepaal uw locatie ten opzichte van de satelliet, d.w.z. of uw gebied binnen het dekkingsgebied valt. Bekijk de Hotbird-satellietdekkingskaart op de website www.lyngsat-maps.com. Bereken de locatie van de satelliet ten opzichte van uw geografische coördinaten, Satellite Antenna Alignment, daarnaast toont het de positie van de zon aan de hemel op een bepaald tijdstip, wat het ook gemakkelijker maakt om op de satelliet af te stemmen. Voer de breedte- en lengtegraad van uw stad in. Het programma bepaalt de richting van de installatie van de schotelantenne en de hoek waarmee deze omhoog of omlaag moet worden gebracht

Stap 3

Sluit de antenne aan op de satellietontvanger en op de tv. Op deze manier instellen is eenvoudiger dan het gebruik van een DVB-kaart, omdat in het tweede geval het signaal na enkele seconden verschijnt, en niet onmiddellijk, wat het proces vertraagt. De hele tijd dat u de schotelantenne heel langzaam moet verplaatsen, moet u stoppen en wachten tot het signaal verschijnt. Installatie en configuratie met behulp van de ontvanger heeft dergelijke problemen niet, het lijkt veel sneller. Het is beter om een kleine draagbare tv te gebruiken, in het geval dat de schotel zich op een aanzienlijke afstand van het tv-toestel bevindt. Of je hebt hulp nodig.

Stap 4

Selecteer in het setup-menu van de ontvanger - "Antenne installatie". Selecteer de naam van de satelliet, Hotbird. Selecteer de transponderfrequentie die de polarisatie weerspiegelt (V-verticaal, H-horizontaal), als er geen gewenste frequentie is, keer dan terug naar het vorige menu, selecteer "Kanaal zoeken" en voer de waarde in. Selecteer het LNB-type "Universeel 2". Schakel de klepstandsteller en DiSEqC uit als de satellietschotel niet is aangesloten op een gemotoriseerde gimbal en meerdere converters.

Stap 5

Ga naar de plaats waar de plaat is geïnstalleerd. Gebruik het kompas om de richting naar het zuiden te bepalen en kijk vervolgens in welke richting het zuiden is vanaf de plaat. In de regio Donetsk (Oekraïne) ligt het zuiden bijvoorbeeld op 36 graden. Voor andere gebieden zal de betekenis anders zijn. Daarom, wetende dat de Hotbird-satellietgroep zich op 13 graden E bevindt, moet je de schotel vanuit de zuidelijke richting naar rechts draaien. Plaats eerst de plaat iets boven de verticale positie. Begin het langzaam in horizontale richting te bewegen. De plaat kan snel genoeg worden verplaatst, het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat deze zich in een horizontaal vlak bevindt, terwijl de verticale positie ongewijzigd moet blijven. Laat de plaat geleidelijk, na het passeren van de hele sector, zakken.

Stap 6

Bevestig de satellietschotel nadat het signaal verschijnt. Vang de maximale waarde. Maak de omvormerklem los. Draai het langzaam en observeer de signaalaflezing. Nadat u het maximale niveau hebt vastgesteld, bevestigt u de converter.

Aanbevolen: