Een NTV-antenne Afstemmen Op Een Satelliet

Inhoudsopgave:

Een NTV-antenne Afstemmen Op Een Satelliet
Een NTV-antenne Afstemmen Op Een Satelliet

Video: Een NTV-antenne Afstemmen Op Een Satelliet

Video: Een NTV-antenne Afstemmen Op Een Satelliet
Video: How To Install A TV Antenna To Satellite Dish 2024, Maart
Anonim

Na aanschaf en installatie van een schotelantenne komt de juiste instelling naar voren. U kunt een betaalde dienst gebruiken door de antennemaster te bellen, of u kunt het zelf doen of met een assistent. Het is voldoende om de positie van de satelliet en de parameters van zijn transponders te kennen. Deze informatie is beschikbaar op www.lyngsat.com.

Een NTV-antenne afstemmen op een satelliet
Een NTV-antenne afstemmen op een satelliet

Het is nodig

  • - satellietontvanger (tuner);
  • - televisie.

instructies:

Stap 1

Installeer de schotelantenne op een plaats waar er geen voorwerpen op staan. Deze omvatten hoge bomen met een spreidende kroon en aangrenzende gebouwen. Aangezien de satelliet NTV+ of Eutelsat W4 strikt op het zuiden ligt, is het het beste om deze in de richting van de zon af te stemmen. Om 13.00 uur Moskou-tijd bevindt het zich net in deze richting. Bovendien moet de locatiehoek of kantelhoek van de antenne bekend zijn. In het zuidelijke deel van Rusland zal het bijvoorbeeld ongeveer 45 graden naar boven gericht zijn, in Moskou zal het bijna verticaal staan, in St. Petersburg zal het "in de grond" kijken. Dit komt door de kromming van de offset-satellietschotelspiegel.

Stap 2

Installeer een circulair gepolariseerde converter op de schotelantenne, bij voorkeur met de stekker naar beneden gericht, zodat er geen vocht binnendringt. Sluit de coaxkabel van de converter aan op de ontvanger en van daaruit op de tv. Zet de tuner aan. Zoek het kanaal van de ontvanger op je tv. Stel met behulp van de knoppen op de afstandsbediening van de tuner het NTV + info-kanaal in het menu in volgens de parameters 11900 R 27500. Wanneer 0% signaalkwaliteit en 0% vermogen zijn ingesteld in het kanaalvenster, draai dan de antenne naar links- Rechtsaf. Na het passeren van de sector, zet je de schotel een graad hoger of lager en scan je opnieuw de horizon. Als er geen NTV+-satelliet in de tunerinstellingen staat, stel dan de Eutelsat W4-satelliet (lokale oscillatorfrequentie 10750) in het menu in, zet de converter aan, DiSEqC-ingang, zet uit en probeer opnieuw om zenders te vinden op de NTV + transponder.

Stap 3

Bevestig de antenne nadat een sterk signaal verschijnt. Dit is te zien aan de verandering in de procentuele waarden van de signaalsterkte en het vermogen in het kanaalvenster. Stem op dezelfde manier de satellietschotel af op het FTA (open) NTV-kanaal op de ABS 1 75e-satelliet. Deze bevindt zich op de 12640V22000-transponder. Hiervoor is een Ku-band lineaire converter nodig, deze technische gegevens staan op de behuizing geschreven. Satellite ABS 1 75e bevindt zich links van de Eutelsat W4-satelliet.

Aanbevolen: