Hoe Maak Je Een Luidspreker Op Je Telefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Luidspreker Op Je Telefoon?
Hoe Maak Je Een Luidspreker Op Je Telefoon?

Video: Hoe Maak Je Een Luidspreker Op Je Telefoon?

Video: Hoe Maak Je Een Luidspreker Op Je Telefoon?
Video: How to Use your Smartphone as a Speaker (Wireless and USB) 2024, Mei
Anonim

Vrijwel alle mobiele telefoons en veel DECT-telefoons zijn uitgerust met een ingebouwd luidsprekersysteem. Maar bedrade apparaten missen deze functie vaak. Een doe-het-zelftechnicus die bekend is met elektronica kan een externe speakerphone toevoegen aan vrijwel elke bedrade telefoon.

Hoe maak je een luidspreker op je telefoon?
Hoe maak je een luidspreker op je telefoon?

instructies:

Stap 1

Neem een onnodige cassetterecorder mee. Open deze, koppel de afgeschermde kabel los van de universele (niet-uitwisbare!) kop, verleng hem en leid hem naar buiten. Knip op een geschikte plaats een van de draden die naar de aandrijfmotor van de tape leiden door, zodat de verbinding in de toekomst snel kan worden hersteld. Isoleer verbindingen en draaddoorsneden grondig. Verzamel de bandrecorder.

Stap 2

Neem een ferrietstaaf ontworpen voor de magnetische antenne van een middengolf radio-ontvanger. Wikkel het met verschillende lagen elektrische tape en wikkel er vervolgens ongeveer tweeduizend windingen van een dunne draad in geëmailleerde isolatie bovenop (ter vergelijking, de spoel van een magnetische antenne heeft meestal ongeveer honderd windingen). Wikkel nog een paar lagen isolatietape over de wikkeling en trek eerst beide uiteinden van de draad naar buiten.

Stap 3

Sluit de mantel van de afgeschermde kabel aan op het ene uiteinde van de draad en de middengeleider op het andere. Isoleer de verbindingen van elkaar en plak ze vervolgens op de spoel met meerdere lagen isolatietape.

Stap 4

Zet de recorder in de afspeelmodus. Neem de hoorn van de bekabelde telefoon op en probeer een punt op zijn lichaam te vinden waar een pieptoon duidelijk hoorbaar is uit de luidspreker van de recorder wanneer de sensor zich bevindt. Als zo'n punt niet bestaat, betekent dit dat de telefoon een transformatorloos gesprekscircuit gebruikt en dat u moet zoeken naar het punt om de sensor op de handset te brengen.

Stap 5

Pas het volume zo aan dat er geen akoestische feedback optreedt. Plaats de bandrecorder indien nodig uit de buurt van de microfoon van de handset (hiervoor kan een extra verlenging van de kabel nodig zijn).

Stap 6

Als het nodig is om de bandrecorder opnieuw te gebruiken voor het beoogde doel, maak hem dan opnieuw, omdat u de universele kop en motor op hun plaats hebt gelaten.

Aanbevolen: