Hoe Maak Je Een Luidspreker

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Luidspreker
Hoe Maak Je Een Luidspreker

Video: Hoe Maak Je Een Luidspreker

Video: Hoe Maak Je Een Luidspreker
Video: How to Make a Speaker at Home 2024, September
Anonim

Er zijn veel manieren om een luidspreker te maken voor bijna elk apparaat en bijna elk materiaal dat voorhanden is. We zullen niet alles beschrijven, vooral omdat één artikel hiervoor niet genoeg is. We zullen ons beperken tot twee vrij eenvoudige manieren.

Een luidspreker maken is een eenvoudige taak
Een luidspreker maken is een eenvoudige taak

instructies:

Stap 1

Kies eerst een spijker, denk na over de geschatte hoogte van de luidspreker. Knip de spijker zo dat deze iets minder is dan de geprojecteerde luidsprekerhoogte. Slijp de afgeknipte kant van de nagel met een slijpsteen of vijl. Als het oppervlak glad en braamvrij is, wikkel dan geïsoleerd koperdraad met een kop om dit deel van de nagel. Maar daarvoor moet je het volgende doen: neem twee paperclips, breek ze met een hamer op het aambeeld tot ze zo dun zijn als folie. Een van deze clips zal de basis zijn. Neem nu een spijker en lijm deze op de basispaperclip.

Stap 2

Neem nu een magnetische buis die iets groter is dan de spoelnagel. Deze nagel moet erin. Lijm deze tube op de basis en bedek hem met een deksel van een andere knoopclip en lijm hem vast. Zo'n luidspreker zal behoorlijk werken, zonder piepen, gekreun en vreemde geluiden.

Stap 3

Hier is een manier om luidsprekers te maken van koffiekopjes en oude koptelefoons. Deze luidsprekers zijn perfect voor gebruik met een mp3-speler.

Stap 4

Neem een kartonnen beker, een oude koptelefoon en ducttape. Markeer het midden onderaan de achterkant van de beker en maak er een gat in. Plaats de oortelefoon op het gat en trek er omheen met een potlood. We moeten een iets kleiner gat maken.

Stap 5

Steek nu de oortelefoon in dit gat en plak deze vast met tape of een ander plakband. Kijk naar binnen en controleer of er geen losse stukjes karton zijn en of de oortelefoon goed contact maakt met de bodem. Anders gaat je geluid rammelen. Dat is alles, de spreker is klaar. Doe hetzelfde voor de tweede spreker. Hoewel de luidsprekers er komisch uitzien, zijn ze op vol volume in staat om geluid te produceren met een kracht tot 10-15 decibel.

Aanbevolen: