Hoe Maak Je Een Sub Van Een Luidspreker

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Sub Van Een Luidspreker
Hoe Maak Je Een Sub Van Een Luidspreker

Video: Hoe Maak Je Een Sub Van Een Luidspreker

Video: Hoe Maak Je Een Sub Van Een Luidspreker
Video: Making A Powered Sub Woofer - High Quality Bass - DIY Speaker 2024, Mei
Anonim

Als je een krachtige luidspreker hebt, kun je deze efficiënter gebruiken door je fantasie te gebruiken en een bepaalde hoeveelheid tijd door te brengen. Het resultaat is een krachtiger luidsprekersysteem - een subwoofer.

Hoe maak je een sub van een luidspreker
Hoe maak je een sub van een luidspreker

instructies:

Stap 1

Maak eerst een body voor de toekomstige sub. Om dit te doen, kunt u kartonnen dozen of stukjes triplex van verschillende groottes gebruiken. Plaats uw luidspreker op karton of multiplex en trek met een stift langs alle kanten van de luidspreker.

Stap 2

Snijd langs de omlijnde contour van de plano voor het lichaam.

Stap 3

Schroef de multiplex delen aan elkaar met schroeven, bind de kartonnen delen vast met touwen op de hoeken.

Stap 4

Plaats uw luidspreker in de resulterende behuizing. Er mogen geen openingen zijn tussen de luidspreker en de wanden van de kast, anders zal er een luchtkussen in zitten dat de geluidsverzadiging kan verstoren.

Stap 5

Haal de luidspreker uit de behuizing en maak er twee gaten in. Een zit aan de voorkant voor de luchtuitlaat en de tweede zit aan de achterkant voor de draden die uit de behuizing komen. Maak het eerste gat dat in de luidsprekers van de luidspreker past.

Stap 6

Creëer isolatie in de behuizing. Lijm het hiervoor van binnenuit met isolatiemateriaal, bijvoorbeeld vilt. Dicht naden en vouwen af met tape of tape.

Stap 7

Plaats nu de luidspreker terug in de behuizing. Let op, nu moet je een sleutelmoment doormaken in de productie van een subwoofer. Wikkel de draden van de luidspreker in een strakke bundel, haal ze door het voorbereide gat naar buiten en sluit ze aan op de akoestiek. Zoek hiervoor de contacten die verantwoordelijk zijn voor de kracht van de luidspreker en soldeer de draden van de resulterende subwoofer.

Stap 8

Als je je nieuwe sub wilt verbeteren, bouw dan een versterker in zijn body. Het is het beste om het vast te schroeven met schroeven en een schroevendraaier. Vergeet niet de gaten te isoleren.

Stap 9

Verf nu de sub met de kleur die je het mooist vindt. Metalen subwoofers zien er erg indrukwekkend uit. Meestal volstaat hiervoor gewone verf, bijvoorbeeld "zilver". De onderzeeër is klaar. Als je alles zorgvuldig hebt gedaan, krijg je een heel behoorlijk geluid. Plaats uw nieuwe luidspreker uit de buurt van muren om te voorkomen dat u sterke trillingen genereert en geluid van obstakels breekt.

Aanbevolen: