Hoe Maak Je Een Luidspreker Van Een Luidspreker

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Luidspreker Van Een Luidspreker
Hoe Maak Je Een Luidspreker Van Een Luidspreker

Video: Hoe Maak Je Een Luidspreker Van Een Luidspreker

Video: Hoe Maak Je Een Luidspreker Van Een Luidspreker
Video: Speakers #3: de technische kant van luidsprekers 2024, April
Anonim

Als je speakers hebt en geen nieuwe speaker wilt kopen, kun je er zelf een maken. Om geluid van hoge kwaliteit te verkrijgen, is het aan te raden een driewegluidspreker te maken, bestaande uit drie luidsprekers: laagfrequent, middenbereik en hoogfrequent (tweeter). Het lichaam moet rechthoekig zijn.

Hoe maak je een luidspreker van een luidspreker
Hoe maak je een luidspreker van een luidspreker

instructies:

Stap 1

Eerst moet je een luidsprekerbehuizing maken. Hiervoor is multiplex van hoge kwaliteit met een dikte van 10-12 mm het meest geschikt. Je hebt ook een dikkere plaat multiplex of een plank nodig waarvan het voorpaneel van de luidspreker wordt gemaakt. In plaats van multiplex kan ook spaanplaat worden gebruikt.

Stap 2

Met behulp van een timmergereedschap snijden we de wanden van de kolom, het voorpaneel en de achterwand uit. In de voorwand moet je drie gaten maken die overeenkomen met de afmetingen van de luidsprekers. De gaten kunnen worden gesneden met een decoupeerzaag of een krulzaag. De grootste woofer komt onderaan, de midrange speaker in het midden en de tweeter bovenaan. Het is noodzakelijk om rubberen pads tussen de luidsprekers en het oppervlak van de voormuur te installeren.

Stap 3

Om geluid van hoge kwaliteit te verkrijgen, zijn alle interne oppervlakken van de luidspreker beplakt met vilt. Het lichaam wordt geassembleerd met behulp van zelftappende schroeven en lijm. Na het monteren van het voorpaneel en de wanden, is het noodzakelijk om de draden in de luidsprekers te leiden en de aansluitingen buiten de achterwand te brengen. De luidsprekers zijn parallel geschakeld. Nadat u de bedrading in de luidspreker hebt geïnstalleerd, sluit u het achterpaneel en schroeft u het vast met zelftappende schroeven.

Stap 4

Bij het maken van een grote kolom moeten aan de binnenkant verstijvers worden gemaakt om onaangenaam rammelen van de kolom te voorkomen. Het is noodzakelijk om rubberen voetjes of speciale metalen spikes aan de onderkant van de kolom te bevestigen. Om een prettige uitstraling te geven, kan de speakerkast worden beplakt met folie of geverfd.

Aanbevolen: