Wat Zijn Grijze Telefoons

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Grijze Telefoons
Wat Zijn Grijze Telefoons

Video: Wat Zijn Grijze Telefoons

Video: Wat Zijn Grijze Telefoons
Video: De meest iconische mobiele telefoons ooit! Welke had jij? 2024, Mei
Anonim

Door "grijze" mobiele telefoons te kopen, creëren onredelijke kopers niet alleen veel problemen voor zichzelf, maar financieren ze ook de sector van de schaduweconomie. Waartoe kan de wens om geld te besparen leiden en hoe onderscheid je een "grijs" apparaat van een "wit" apparaat?

Wat zijn grijze telefoons
Wat zijn grijze telefoons

instructies:

Stap 1

De zogenaamde grijze producten in het algemeen en mobiele telefoons in het bijzonder zijn goederen die illegaal in het land worden ingevoerd. Dit is alles wat hen onderscheidt van de "witte" apparaten - apparaten die zijn gekocht bij een fabrikant of een officiële distributeur en zijn gecertificeerd voor verkoop in Russische winkels. De "grijze" telefoon is geen nep.

Stap 2

In tegenstelling tot de populaire mythe, verschillen de kosten van "grijze" en "witte" telefoons niet al te radicaal: de prijs van de eerste is ongeveer 10-20 dollar lager.

Stap 3

In het geval dat gecertificeerde goederen illegaal worden geïmporteerd, zal de koper het verschil tussen een "witte" en een "grijze" telefoon niet voelen. Daarom is er veel vraag naar "grijze" telefoons onder de bevolking - als er geen verschil is, waarom zou je dan meer betalen? Het "grijze" product valt echter, in tegenstelling tot het officiële product, niet onder de garantie en soms ook voor service na de garantie. Daarom is het in geval van pech onmogelijk om de mobiel naar het servicecentrum te brengen. Als de telefoon verloren of gestolen is, kunnen wetshandhavingsinstanties hem niet vinden.

Stap 4

In het geval dat niet-gecertificeerde goederen worden geïmporteerd. De consument kan veel onaangename verrassingen verwachten. Als een partij mobiele telefoons bijvoorbeeld niet bedoeld was om in de Russische Federatie te worden geïmporteerd, ontbreekt de Russische taal in het menu van de apparaten.

Stap 5

Er zijn een aantal veelvoorkomende tekenen van "grijze" telefoons: naast een verdacht lage prijs, omvatten deze de afwezigheid van de SSE- en PCT-logo's, de aanwezigheid van externe stickers met de namen van buitenlandse mobiele operators (Vodafone, VimpelCom, Orange), de mismatch van IMEI (internationale identificatie van mobiele apparatuur) gedrukt op de behuizing onder de batterij en aangegeven op de doos.

Stap 6

Verkopers van "grijze" mobiele telefoons kunnen de koper geen officiële garantiekaart geven, maar geven alleen een garantie voor een bepaalde dienst af.

Stap 7

Het grootste aantal "grijze" mobiele telefoons en smartphones wordt verkocht via online winkels.

Stap 8

De meest effectieve manier om een "grijze" telefoon van een "witte" telefoon te onderscheiden, is door de hotline van de fabrikant te bellen. Nadat je het hebt gebeld, moet je de IMEI aangeven, en als er geen informatie over is, betekent dit automatisch dat het apparaat onder dit nummer niet is gecertificeerd.

Aanbevolen: