Zijn Er Transparante Mobiele Telefoons?

Inhoudsopgave:

Zijn Er Transparante Mobiele Telefoons?
Zijn Er Transparante Mobiele Telefoons?

Video: Zijn Er Transparante Mobiele Telefoons?

Video: Zijn Er Transparante Mobiele Telefoons?
Video: 10 Mobiele Telefoons van de TOEKOMST waarover Niemand mag Weten 2024, Mei
Anonim

Transparante telefoons zijn nog niet op de mobiele markt, maar worden met recht beschouwd als de gadgets van de toekomst. Ondanks de populariteit van het idee en de ondersteuning voor de ontwikkeling ervan door bijna elke moderne grote fabrikant van mobiele telefoons, zijn deze apparaten nog steeds niet beschikbaar in de algemene verkoop vanwege de moeilijke technische implementatie.

Zijn er transparante mobiele telefoons?
Zijn er transparante mobiele telefoons?

Polytron

Het eerste transparante telefoonconcept werd uitgebracht door Polytron, gevestigd in Taiwan. Voor de presentatie van deze ontwikkeling kende het bedrijf niet veel populariteit, maar het bedrijf wist zich te onderscheiden en met een eigen idee de markt van moderne toestellen te betreden.

De transparantie van de telefoon wordt bereikt door de implementatie van een speciale technologie Switchable Glass met OLED, gebouwd op basis van nanocomponenten die verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van afbeeldingen naar het scherm. Het toestel is volledig aanraakgevoelig. Terwijl de telefoon is vergrendeld, herschikken de moleculen en vormen ze een mat effect. Dankzij de geïmplementeerde aanpak slaagt het bedrijf erin om de mogelijkheid te realiseren om een dubbelzijdig touchscreen te gebruiken. De displaycomponenten zijn onzichtbaar voor het menselijk oog. Desalniettemin is de telefoon niet volledig transparant - aan de onderkant van de gadget bevindt zich een bord, een connector voor een USB-flashstation en een oortje. Bovenaan zitten de camera en speaker voor de geluidsweergave.

De prijs voor een apparaat van een Taiwanees bedrijf kan oplopen tot $ 1000 per exemplaar.

ontwikkelingen

Een van de eerste ontwikkelingen op basis van transparant glastechnologie was de Lenovo Glass Phone. Het toestel is niet volledig aanraakgevoelig en het onderste deel ervan is nog steeds bedekt met een plastic behuizing en een toetsenbord. Desalniettemin zal het toestel volgens het plan van de ontwikkelaars een touchscreen, twee actieve simkaarten en een ingebouwde zoeker met een matrix van 1, 3 megapixels hebben.

De meeste moderne transparante telefoons blijven concepten, ondanks de pogingen van wereldwijde fabrikanten.

In tegenstelling tot de meeste andere telefoons, werd de LG GD900 Glass Phone uitgebracht. Volledig transparant is het echter niet te noemen, aangezien alleen het toetsenbord het glazen deel van de mobiele telefoon is. Het apparaat is uitgebracht in een slider-vormfactor en heeft een 3-inch touchscreen, evenals een eigen S-Class-interface voor Android.

Samsung, dat al meerdere keren de actieve ontwikkeling van een volledig transparant toestel heeft aangekondigd, heeft nog geen volledig glazen gadget in massaproductie gelanceerd. Het bedrijf wist alleen de technologie van een transparant dubbelzijdig aanraakscherm te patenteren. De Finse fabrikant Nokia heeft de ontwikkeling aangekondigd van twee modellen van een transparante telefoon, waarvan er één niet alleen een transparant scherm moet krijgen, maar ook de mogelijkheid om de bocht van de behuizing te veranderen. Maar tot op heden is geen van de ideeën van het Finse bedrijf geïmplementeerd.

Aanbevolen: