Hoe Telefoons Zijn Veranderd

Inhoudsopgave:

Hoe Telefoons Zijn Veranderd
Hoe Telefoons Zijn Veranderd

Video: Hoe Telefoons Zijn Veranderd

Video: Hoe Telefoons Zijn Veranderd
Video: iOS 14 UITLEG hoe je je telefoon kan personaliseren! *tips, widgetsmith, app icon foto’s & meer!* 2024, Mei
Anonim

De telefoon werd in 1932 uitgevonden door de Amerikaanse wetenschapper Alexander Bell. Aanvankelijk waren de apparaten groot, duur en onhandig, 'het speelgoed van de rijken'. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een telefoon en die past in je broekzak. Hoe zijn deze communicatiemiddelen veranderd?

Hoe telefoons zijn veranderd
Hoe telefoons zijn veranderd

instructies:

Stap 1

De evolutie van telefoons werd veroorzaakt door de strijd tussen bedrijven en technologische benaderingen, opvattingen over zaken. Het initiatief ging (samen met financieel succes) over naar het bedrijf dat in de trend was, beter dan anderen in het oplossen van het probleem van het verbinden van gewone gebruikers.

Stap 2

De Amerikaanse firma AT&T werd de eerste telefoonmaatschappij ter wereld. Ze kocht het patent van Bell en werd een soort monopolist. Ze slaagde erin om de grootste steden van de VS te verbinden met een draadcommunicatiekanaal: New York, Los Angeles, Philadelphia en Boston. Machines ter grootte van een keukenfornuis en honderden telefonisten die met de hand van draad wisselen zijn de mijlpalen van die tijd.

Stap 3

Telefoons werden steeds kleiner en kleiner. Maar de echte revolutie was de telefoonfax die werd voorgesteld door de fabrikant van Xerox-printers. Duizenden ondernemers konden in een oogwenk documenten uitwisselen - een doorbraak in de geschiedenis van de telefoonindustrie.

Stap 4

Maar het grootste nadeel van telefoons was hun bevestiging aan draden. De wetenschap maakte het mogelijk om elektromagnetische golven te gebruiken als middel om informatie door te geven. AT&T keerde terug naar de markt van grote communicatiespelers en onthulde aan de wereld cellulaire communicatie, zo genoemd vanwege het principe van cellen (informatie wordt verzonden door radiogolven van de ene zeshoekige sectie naar de andere, in het midden van elke cel bevindt zich een radioantennetoren). Mobiele telefoons wogen toen tien kilogram en werden uitsluitend in auto's gebruikt.

Stap 5

Siemens en Nokia losten in het begin van de jaren 90 van de twintigste eeuw het probleem van de afmetingen op. Mobiele telefoons konden nu in een zak worden gestopt. En Engelse studenten gebruikten een protocolfout om gratis informatie uit te wisselen. Dit is hoe sms-berichten verschenen.

Stap 6

Apple heeft het eerste touchscreen-apparaat gemaakt met een telefoon, laptop en muziekspeler. IPhones hebben honderdduizenden fans over de hele wereld gewonnen.

Stap 7

De geschiedenis van telefoons eindigt niet, en de telecommunicatiemarkt is een van de meest dynamische. Cisco maakt zakelijke oplossingen, Microsoft gebruikt Skype's VO-IP-service en Google gebruikt miljoenen apparaten op het gratis Android-besturingssysteem.

Aanbevolen: