Wat Betekent IMEI-code?

Inhoudsopgave:

Wat Betekent IMEI-code?
Wat Betekent IMEI-code?

Video: Wat Betekent IMEI-code?

Video: Wat Betekent IMEI-code?
Video: ЧТО ТАКОЕ НОМЕР IMEI? 2024, April
Anonim

De afkorting IMEI in vertaling in het Russisch betekent niets meer dan een International Mobile Equipment Identifier. Dit is een uniek nummer van 15 cijfers. Elke mobiele telefoon heeft er een.

IMEI
IMEI

De eerste twee cijfers helpen om het land van fabricage te identificeren, de volgende zes geven een idee van de modelcode van het apparaat, de volgende zes worden afzonderlijk aan elke eenheid toegewezen en de laatste is een reserve-ID.

Hoe IMEI. te weten te komen

Om de IMEI van een specifiek apparaat te bepalen, moet u de doos onder de telefoon zorgvuldig bestuderen. Bovendien is het aangebracht op het lichaam van de telefoon. Door * # 06 # op het toetsenbord te typen, ziet u het volledige IMEI-nummer op het scherm.

Een internationaal identificatienummer kan in een aantal gevallen nuttig zijn. Bij het kopen van een gebruikte telefoon raden experts bijvoorbeeld noodzakelijkerwijs aan om de IMEI te controleren. Het apparaat wordt vergeleken met de basis van het gastland: de wettigheid van de levering, de aanwezigheid / afwezigheid op de gezochte lijsten zal duidelijk worden.

Wanneer een mobiele terminal is aangesloten op het netwerk van een mobiele netwerkoperator, wordt zijn individuele nummer onmiddellijk verzonden. Hiermee kunt u de ongeoorloofde bediening van het apparaat van iemand anders elimineren. In een noodgeval kunnen wetshandhavers de telefoon lokaliseren. Het wijzigen van de IMEI is onmogelijk, maar op de apparaten van de oude assembly was het mogelijk om het telefoonnummer programmatisch te resetten.

Waar dient een internationaal identificatienummer voor?

Over het algemeen is deze identificatie tot op zekere hoogte bedoeld om telefoonbezitters te beschermen tegen doorverkopen van hun apparaten in geval van diefstal of verlies. Iemand met kennis van zaken die een handheld-apparaat van straatverkopers koopt, moet mogelijk de IMEI controleren, het herschrijven en de lijsten met gestolen modellen op nummer bekijken op thematische forums.

Je moet een telefoon kopen in een complete set, inclusief het apparaat zelf, een originele oplader, instructies met een garantiekaart en een merkdoos. IMEI op de sticker onder de batterij, op de doos, in de coupon moet identiek zijn aan de nummers die op het telefoonscherm worden weergegeven bij het invoeren van de verificatiecombinatie. In het geval dat de sticker ontbreekt of er sporen zijn van het opnieuw plakken, is het beter om te weigeren zo'n gadget te kopen.

Bij het kopen van een mobiel apparaat in de afdelingen van grote winkelketens, zouden er geen problemen moeten zijn met IMEI, aangezien het bedrijf hun officiële verschijning in de winkelschappen garandeert en op verzoek alle benodigde documenten voor een specifieke batch of een apart model kan verstrekken klanten.

Het moet duidelijk zijn dat de alomtegenwoordigheid van cellulaire communicatie zijn eigen regels dicteert met betrekking tot de verificatie van verworven nieuwerwetse mobiele apparaten.

Aanbevolen: