Hoe Installeer Ik Een Camera Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Camera Op Een Laptop
Hoe Installeer Ik Een Camera Op Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Een Camera Op Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Een Camera Op Een Laptop
Video: How to install webcam, UVC camera to windows 10, 8, 2024, April
Anonim

Een webcam is meestal een ingebouwd onderdeel van een laptop, maar er zijn ook modellen die zonder deze worden geproduceerd. Welk apparaat u ook op uw laptop aansluit, het installatieproces zal vrijwel hetzelfde zijn.

Hoe installeer ik een camera op een laptop
Hoe installeer ik een camera op een laptop

instructies:

Stap 1

Sluit de camera aan op een laptop als deze apart is aangeschaft. Ga verder met het installeren van de stuurprogramma's. Deze bevinden zich meestal op de opstartschijf die bij uw laptop wordt geleverd of op de webcam zelf als u deze apart hebt aangeschaft. Na een tijdje meldt het systeem dat de installatie is voltooid en verschijnt de cameranaam in Apparaatbeheer van het systeem.

Stap 2

Installeer een video-opnamesoftware. Het is meestal ook aanwezig op de installatieschijf. Desgewenst kunt u de benodigde apparatuur op internet downloaden. Zonder speciale programma's die camerafuncties gebruiken, werken applicaties zoals Skype en sommige instant messengers niet.

Stap 3

Voer het geïnstalleerde programma uit en evalueer het vastgelegde beeld dat naar de monitor is verzonden. Pas de camera indien nodig aan met de juiste niveaus van verzadiging, contrast, witbalans, helderheid en helderheid. Stel automatische lichtniveaudetectie in.

Stap 4

Stel je microfoon in. Om dit te doen, moet u het juiste signaalniveau instellen. Open het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Selecteer "Beheer geluidsapparaten". U kunt de service ook starten door op het pictogram rechtsonder in het scherm te klikken. Selecteer op het tabblad Communicatie een bestaande aangesloten microfoon. Ga naar de eigenschappen van de apparatuur. Stel de microfoongevoeligheid in op het tabblad "Niveaus". Schakel indien nodig de versterkingsfunctie in.

Stap 5

Probeer een videogesprek te voeren met Skype of een ander vergelijkbaar programma. Controleer de beeld- en geluidskwaliteit en vraag ook hoe goed de gesprekspartner u ziet en hoort. Stel indien nodig extra video- en audio-instellingen rechtstreeks in het programma zelf in.

Aanbevolen: