Hoe Een Camera In Een Laptop Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Camera In Een Laptop Te Vinden
Hoe Een Camera In Een Laptop Te Vinden

Video: Hoe Een Camera In Een Laptop Te Vinden

Video: Hoe Een Camera In Een Laptop Te Vinden
Video: How to find windows 7 Camera 2024, April
Anonim

Moderne laptops zijn vaak uitgerust met ingebouwde webcams. Voor het gemak van videocommunicatie bevindt deze camera zich in de regel boven het display, precies in het midden van het scherm. Het bedieningssignaal van de camera is een LED die zich op enkele centimeters daarvan bevindt, maar als de LED afwezig is, moet de werking van de camera worden gecontroleerd met behulp van het besturingssysteem of speciale programma's.

Hoe een camera in een laptop te vinden
Hoe een camera in een laptop te vinden

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu "Start" en selecteer daarin "Configuratiescherm" (of open het met de snelkoppeling op het bureaublad). Dubbelklik in het "Configuratiescherm"-venster dat wordt geopend op het pictogram "Systeem". Hierdoor wordt het dialoogvenster met eigenschappen van het besturingssysteem geopend.

Stap 2

Open daarin het tabblad "Hardware" en klik daarin op de knop "Apparaatbeheer". Er wordt een lijst geopend met alle apparaten, fysiek en virtueel, die op deze computer zijn geïnstalleerd, met informatie over elk apparaat.

Stap 3

Zoek helemaal onderaan deze lijst de regel "Imaging Devices" en klik op het "+"-symbool links van de regel. Zoek de webcam in de lijst die wordt geopend en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld (het pictogram en de lijn zijn niet gemarkeerd met een vraagteken of een rood kruis).

Stap 4

Open uw webcamtoepassing om te zien hoe het 'in de praktijk' werkt. Deze applicatie wordt meestal tegelijk met de driver op de ingebouwde camera geïnstalleerd. Om dit programma te starten, opent u het menu Start, klikt u op de knop Alle programma's en zoekt u het pictogram voor het webcamprogramma (bijvoorbeeld Acer-notebooks noemen dit soort toepassing "Acer Crystal Eye Webcam").

Stap 5

Als de webcam goed werkt en is ingeschakeld, verschijnt het beeld dat van de camera is ontvangen onmiddellijk na het starten van de toepassing in het venster. Als je het nog niet eerder hebt kunnen vinden, dan kun je dankzij het beeld van de camera gemakkelijk de locatie vinden.

Stap 6

U kunt ook elke toepassing openen die met de webcam communiceert om de webcam te starten voor testdoeleinden. Bijvoorbeeld een programma om Skype te videobellen of een applicatie om de functies van een gewone webcam ManyCam uit te breiden.

Aanbevolen: