Hoe Installeer Ik Een Achtergrondverlichting In Een Auto?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Achtergrondverlichting In Een Auto?
Hoe Installeer Ik Een Achtergrondverlichting In Een Auto?

Video: Hoe Installeer Ik Een Achtergrondverlichting In Een Auto?

Video: Hoe Installeer Ik Een Achtergrondverlichting In Een Auto?
Video: How To Install Underglow On Your Car 2024, April
Anonim

Voor meer comfort in het donker is het soms nodig om de verlichtingsgraad van bepaalde gebieden in het voertuiginterieur te verhogen. Dit kan worden gedaan met behulp van kleine autolampen of striplampen die gloeilampen, fluorescentielampen of LED's gebruiken.

Hoe installeer ik een achtergrondverlichting in een auto?
Hoe installeer ik een achtergrondverlichting in een auto?

Noodzakelijk

Automotive (ontworpen voor een spanning van 12 volt) TL- of tape-LED-lampen van de vereiste lengte en kleur, verbindingsdraden, een multimeter, een soldeerbout, soldeer, hars

instructies:

Stap 1

Gebruik TL- of LED-stripverlichting om de algehele verlichting in het voertuiginterieur te verbeteren, aangezien deze aanzienlijk minder stroom verbruiken dan gloeilampen. Bevestig ze, afhankelijk van de grootte van de armaturen, op de zijstijlen of op een geschikte plaats in de cabine met metalen schroeven. LED-strips hebben meestal een zelfklevende achterkant. Om zo'n lamp te monteren, moet u het oppervlak waarop u hem gaat monteren grondig reinigen en ontvetten. Verwijder vervolgens de beschermfolie van de lijmlaag en druk deze tegen het gereinigde oppervlak.

Stap 2

Sluit met inachtneming van de polariteit parallel aan de standaard binnenverlichtingslamp aan. Bepaal de polariteit van de voeding met een multimeter. Sluit hiervoor een zwart meetsnoer aan op de gemeenschappelijke aansluiting van het apparaat en een rood meetsnoer op het spanningsmeetsnoer. Zet het apparaat aan door de knop naar de sector voor het meten van de gelijkspanning te draaien, en zet deze tegenover het getal 20 (meetlimiet 20 Volt). Sluit de meetsnoeren aan op de standaard binnenverlichting. Zet het aan. Als het apparaat een spanning met een minteken weergeeft, wordt de rode sonde van het apparaat aangesloten op de negatieve draad en de zwarte sonde op de positieve draad van de voeding van het armatuur. Als het minteken niet op het display wordt weergegeven, is de polariteit van de aansluiting tegengesteld.

Stap 3

Als je wilt dat de nieuwe verlichting onafhankelijk van de standaard interieurverlichting aangaat, zet je de kleine autoschakelaar op het dashboard in 2 standen. Soldeer 2 draden aan de schakelaarterminals. Sluit een draad van de schakelaar aan op de pluspool van het armatuur. Sluit de tweede draad aan op de positieve draad van de sigarettenaansteker. Sluit de negatieve voedingskabel aan op de voertuigmassa.

Aanbevolen: