Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?
Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?
Video: How To Terraform Venus (Quickly) 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende technieken om het onaangename geluid van de systeemeenheid te verwijderen. Gezien het feit dat ventilatoren de belangrijkste oorzaak zijn, is het noodzakelijk om de parameters van hun werking correct aan te passen.

Hoe de ventilatorsnelheid te verlagen?
Hoe de ventilatorsnelheid te verlagen?

Noodzakelijk

  • - AMD overdrive;
  • - Snelheidsfan.

instructies:

Stap 1

Identificeer eerst de ventilator die een onaangenaam geluid maakt. Open hiervoor de systeemeenheid en onderzoek de toestand van de koelers. Kijk op welk apparaat de luidruchtige ventilator is aangesloten.

Stap 2

Als uw computer een Intel-processor gebruikt, download en installeer dan het SpeedFan-programma. Voer dit hulpprogramma uit. Wijzig eerst de taal van het programmamenu. Klik op de knop Configureren om een extra menu te openen. Ga nu naar Opties. Zoek het veld Taal en stel het in op Russisch.

Stap 3

Kijk nu naar de uitlezingen van de temperatuursensoren. Zoek de apparatuur waaraan de ventilator is bevestigd die u wilt vertragen. Als de temperatuur van dit apparaat binnen acceptabele limieten ligt, drukt u meerdere keren op de knop "Omlaag" tegenover de snelheidsindicator van de gewenste koeler. Klik nu op de knop Minimaliseren. Verlaag in geen geval de ventilatorsnelheid als de temperatuur van de apparatuur de toegestane limieten overschrijdt.

Stap 4

Als de computer een AMD-processor heeft, is het verstandiger om het programma AMD Over Drive te gebruiken. Download het van de site www.ati.com. Installeer en voer deze applicatie uit. Wacht tot de analyse van de aangesloten apparatuur is voltooid

Stap 5

Gebruik de menu's CPU-status en GPU-status om de thermische omstandigheden van de CPU en videokaart te beoordelen. Als de temperatuur binnen de normale limieten schommelt, opent u het menu Fan Control. In dit menu zijn alle ventilatoren genummerd, maar er is geen beschrijving van de apparatuur waaraan ze zijn bevestigd. Verplaats de schuifregelaar van de eerste waaier en klik op de knop Toepassen. Beoordeel visueel de verandering in de rotatiesnelheid van de bladen van een van de ventilatoren.

Stap 6

Voer een vergelijkbare procedure uit om de snelheid van andere koelers te verhogen of te verlagen. Klik elke keer op de knop Toepassen om de wijzigingen op de instellingen toe te passen.

Aanbevolen: