Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verlagen

Inhoudsopgave:

Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verlagen
Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verlagen

Video: Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verlagen

Video: Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verlagen
Video: How to Change Microphone Volume/Sensitivity on a Windows 10 PC 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel soorten microfoons, afhankelijk van de toepassing en het doel, maar ze hebben allemaal bijna dezelfde parameters. Een daarvan is de gevoeligheid van de microfoon. Soms is het te hoog en ontstaat er een echo of "phonite" effect. Hiervoor wordt de gevoeligheid opzettelijk verlaagd, zowel door software- als hardwaremethoden.

Hoe de microfoongevoeligheid te verlagen
Hoe de microfoongevoeligheid te verlagen

instructies:

Stap 1

Als de verbinding via een computer gaat, voer dan een speciaal mixerprogramma uit. Het kan in verschillende besturingssystemen anders worden genoemd en het kan op verschillende manieren worden gestart. Zoek de functie van de microfoongevoeligheidsregelaar in het programma. Gebruik het om de gevoeligheid tot het vereiste niveau te verlagen.

Stap 2

Als je een microfoon op een bandrecorder aansluit, zoek dan een handmatige of automatische opnameniveauschakelaar erop. Gebruik het om een handmatige manier te selecteren om het opnameniveau te regelen. Verminder het met de juiste regelaar. Het is onmogelijk om dit op het gehoor te doen, dus let op de indicatie-aflezingen (bijna alle bandrecorders, waarin handmatige controle van het opnameniveau is voorzien, hebben het).

Stap 3

Bij gebruik van een dynamische microfoon, die wordt gebruikt bij karaoke, maar niet geschikt is voor computers, sluit u deze aan via een verzwakker, ook gemaakt van een variabele weerstand. De microfoonweerstand moet tien keer kleiner zijn dan de waarde van deze weerstand. Sluit de gemeenschappelijke kabel van het snoer dat naar de computer gaat en de microfoon aan op het linkercontact van de weerstand, sluit de microfoonuitgang aan op rechts en de geluidskaartingang op het midden.

Stap 4

Als het tussenapparaat is ontworpen om met een dynamische microfoon te werken, is het mogelijk om een dergelijke microfoon te gebruiken, waarvan de gevoeligheid selectief verandert afhankelijk van de locatie van de geluidsbron, en die in staat is om op het microfoonmembraan op één zijde sterker dan aan de andere, of bevindt zich in het algemeen bij verwijdering en heeft aan beide zijden hetzelfde effect op het membraan. In dit geval worden geluiden praktisch niet waargenomen door de microfoon.

Stap 5

De gevoeligheid kan mechanisch worden verminderd. Om dit te doen, wikkelt u de microfoon met een doek (varieer het aantal lagen afhankelijk van het geluid).

Aanbevolen: