Het Luidsprekervolume Verlagen

Inhoudsopgave:

Het Luidsprekervolume Verlagen
Het Luidsprekervolume Verlagen

Video: Het Luidsprekervolume Verlagen

Video: Het Luidsprekervolume Verlagen
Video: Speakers #3: de technische kant van luidsprekers 2024, Mei
Anonim

Een hoog luidsprekervolume is goed, maar niet altijd. Soms, wanneer de ingebouwde volumeregeling niet helpt, kun je je toevlucht nemen tot de zogenaamde life hacking-methoden en zelf het luidsprekervolume verlagen. Er zijn veel van dergelijke methoden uitgevonden, maar we zullen er enkele opsommen.

Het luidsprekervolume verlagen
Het luidsprekervolume verlagen

instructies:

Stap 1

Zet het volume van de speakers op de computer op het minimum door naar het speciale menu te gaan. Ga naar het menu "Start", selecteer daar "Configuratiescherm". Er wordt een apart venster van het configuratiescherm geopend, waarin u het pictogram "Geluiden en audioapparaten" moet vinden. Ga erin en selecteer het tabblad "Volume". Stel het volume in op een acceptabel niveau en klik op de knop "OK".

Stap 2

Koop een impedantie van ongeveer 100 ohm met een vermogen van ongeveer 1-2 watt en sluit deze in serie aan met de luidsprekers. De weerstandsspanning zal interageren met de geluidsweergave en zal het luidsprekervolume verminderen. Je kunt ook een 1, 0-0, 5 kW nichrome spiraal kopen in een speciaalzaak en er extra weerstand van maken.

Stap 3

Soldeer de weerstand in één draad die van de versterker naar de luidspreker loopt. De speaker zal dan iets zachter klinken. Deze optie is alleen mogelijk bij een vast volume, als je niet constant verhoogt en verlaagt. Koop een paar dozijn weerstanden met een lage weerstand van 5-10 ohm en sluit ze parallel aan. Tien parallelle weerstanden van 10 ohm leveren 1 ohm. Dit telt het totale vermogen op.

Stap 4

Download een speciaal hulpprogramma voor het aanpassen van het geluidsvolume op internet. Het zal u helpen het geluid in een afzonderlijk bestand of een groep bestanden te verhogen / verlagen of te nivelleren. Open hiervoor de bestanden, het geluidsniveau waarin u wilt veranderen. Schrijf het vereiste geluidsniveau in het hulpprogrammavenster en het programma zal deze bestanden automatisch converteren. U kunt de wijzigingen ongedaan maken en de volumeniveaus terugzetten naar hun oorspronkelijke staat.

Stap 5

Demonteer de luidsprekerbox en haal de luidspreker eruit. Trek een stuk dichte doek tussen de luidspreker en de geluidsuitgang (meestal is er een speciaal gaas) (als er schuimrubber is, kunt u het gebruiken).

Aanbevolen: