Hoe De Voedingsspanning Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voedingsspanning Te Verlagen?
Hoe De Voedingsspanning Te Verlagen?

Video: Hoe De Voedingsspanning Te Verlagen?

Video: Hoe De Voedingsspanning Te Verlagen?
Video: Hoe Je Kan Omgaan Met Druk. Tips Om Druk te Verhogen of Verlagen. 2024, Mei
Anonim

De voeding met onvoldoende stroomverbruik kan een hogere spanning ontwikkelen dan aangegeven op de behuizing. Dit kan de lading beschadigen. Om dit te voorkomen, moet de uitgangsspanning worden verlaagd.

Hoe de voedingsspanning te verlagen?
Hoe de voedingsspanning te verlagen?

instructies:

Stap 1

Sluit meerdere belastingen parallel aan op één voedingseenheid, zodat hun totale stroomverbruik ongeveer 80% van de limiet is. Je kunt het niet meer verhogen - het blok zal oververhit raken. Houd er rekening mee dat als een van de belastingen zodanig uitvalt dat deze geen stroom meer verbruikt, de uitgangsspanning zal toenemen, wat kan leiden tot schade aan de rest van de apparaten die op het apparaat zijn aangesloten.

Stap 2

Als er geen extra belastingen zijn, sluit dan een weerstand in serie aan met het aangedreven apparaat. Selecteer de weerstand empirisch, totdat de spanning over de belasting dicht bij de nominale waarde komt. Begin met veel weerstand en verlaag deze geleidelijk. Selecteer het vermogen van de weerstand groter dan het vermogen dat erop wordt gedissipeerd.

Stap 3

Door een diode in serie te schakelen met de belasting, kunt u de spanning erover verlagen met een hoeveelheid van 0,25 tot 0,5 V (de exacte waarde hangt af van het type diode). De spanningsval over een diode is minder stroomafhankelijk dan een weerstand, dus deze optie is beter geschikt voor belastingen die wisselende stroom trekken.

Stap 4

Gebruik een regelaar om de voedingsspanning van het op de voeding aangesloten apparaat vrijwel ongewijzigd te maken. Ze zijn onderverdeeld in parametrisch en compensatie, waarbij de laatste een hogere efficiëntie heeft. Als de voeding zelf niet gepulseerd is, kunt u er een ferroresonante stabilisator voor installeren, maar tegenwoordig wordt deze oplossing zelden gebruikt. U kunt de voedingstransformator zelf niet als ferroresonante stabilisatortransformator gebruiken - deze is hier niet voor ontworpen.

Stap 5

Schakelstabilisatoren zijn merkbaar effectiever dan parametrische, maar ook compensatie-stabilisatoren. U kunt de terugkoppellus van de uitgangsspanning ook rechtstreeks in de schakelende voeding integreren. Houd er rekening mee dat als de feedbacklus per ongeluk wordt verbroken, de uitgangsspanning sterk kan stijgen. Gebruik ook geen schakelende voedingen en stabilisatoren in combinatie met apparaten die gevoelig zijn voor interferentie met frequenties van tientallen kilohertz tot megahertz-eenheden.

Aanbevolen: