Hoe Ventilatorgeluid Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ventilatorgeluid Te Verwijderen
Hoe Ventilatorgeluid Te Verwijderen

Video: Hoe Ventilatorgeluid Te Verwijderen

Video: Hoe Ventilatorgeluid Te Verwijderen
Video: Geluiden onder de motorkap die u niet mag negeren | AUTODOC 2024, Mei
Anonim

Als uw systeemeenheid veel lawaai maakt, moet u de ventilatoren schoonmaken. Het verlagen van de rotatiesnelheid van koelers helpt soms, maar deze procedure moet zeer zorgvuldig worden uitgevoerd.

Hoe ventilatorgeluid te verwijderen
Hoe ventilatorgeluid te verwijderen

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Snelheidsfan.

instructies:

Stap 1

Zet de computer uit en verwijder de afdekkingen van de systeemeenheid. Vind de ventilator die je wilt. Maak het los van de apparatuur. Hiervoor moeten meestal meerdere schroeven worden losgedraaid. Koppel de voedingskabel los die naar het moederbord of apparaat met een ventilator gaat.

Stap 2

Week nu een wattenschijfje in een milde alcoholoplossing (je kunt eau de cologne gebruiken). Veeg de koelbladen voorzichtig schoon. Zorg ervoor dat de ventilator volledig stofvrij is. Sluit nu het netsnoer aan en zet uw computer aan. Controleer het ventilatorgeluid.

Stap 3

Als dit onderdeel nog steeds veel lawaai maakt, koppel het dan weer los van de computer. Verwijder de sticker op de bovenkant van de koeler. Als er een plastic afdekking onder zit, verwijder deze dan. Verwijder nu de rubberen ring en plastic ring van de spil. Verwijder de messen van deze as.

Stap 4

Smeer de scharnierpen zorgvuldig en breng een kleine hoeveelheid vet aan op het gat. Zet de koeler in elkaar en sluit deze aan op de computer, zodat het apparaat stevig vastzit.

Stap 5

Als je te maken hebt met een niet-scheidbare ventilator, breng dan na het verwijderen van de sticker gewoon een kleine hoeveelheid vet aan op de opening die opengaat. Installeer de koeler terug.

Stap 6

Als de ventilator na deze procedures nog steeds te veel geluid maakt, installeer dan de SpeedFan-software. Voer het uit en bestudeer de indicatoren van de sensoren. Als de temperatuur van het apparaat waarop de luidruchtige ventilator is aangesloten, fluctueert onder het toegestane niveau, verlaag dan de rotatiesnelheid van de koelbladen. Druk hiervoor meerdere keren op de Omlaag-knop.

Stap 7

Voer nu de applicatie uit die de actieve werking vereist van de apparatuur waarop deze ventilator is geïnstalleerd. Sluit na ongeveer 20 minuten de applicatie en zorg ervoor dat de temperatuur binnen acceptabele limieten blijft.

Aanbevolen: