Hoe De IR-poort Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De IR-poort Aan Te Sluiten?
Hoe De IR-poort Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De IR-poort Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De IR-poort Aan Te Sluiten?
Video: Wat is VVT, hoe werkt het? Een coole gids voor het VVT-systeem. Ondertitels! 2024, Mei
Anonim

Een infraroodpoort is een apparaat waarmee u een verbinding kunt maken tussen een computer en een ander apparaat dat is uitgerust met dezelfde poort. Bijvoorbeeld met een scanner of een printer, en meestal wordt de infraroodpoort gebruikt om een mobiele telefoon aan te sluiten.

Hoe de IR-poort aan te sluiten?
Hoe de IR-poort aan te sluiten?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Infraroodpoort.

instructies:

Stap 1

Elimineer mogelijke interferentie voordat u de infraroodpoort op de computer aansluit. Stel de infraroodpoort eerst niet bloot aan direct zonlicht. Dezelfde situatie met fluorescentielampen, bij het aansluiten, afdekken of loskoppelen. Verwijder vervolgens onnodige IR-zenders uit het bereik van de poort. Bijvoorbeeld een afstandsbediening van een tv. Dit alles kan de kwaliteit van de tot stand gebrachte verbinding sterk beïnvloeden.

Stap 2

Sluit de poort aan op uw computer. Het kan worden aangesloten via de COM-poort, USB-poort of op de moederbordconnector. In de eerste twee gevallen is alles vrij eenvoudig, u steekt het apparaat gewoon in de gewenste poort en wacht tot het systeem het apparaat detecteert. Om de infraroodpoort op het moederbord aan te sluiten, steekt u de connector in de overeenkomstige aansluiting. Qua uiterlijk lijkt deze connector op PS / 2.

Stap 3

Zet uw computer aan, ga naar BIOS. Ga naar het gedeelte Integrated Peripherals, schakel de optie Onboard Serial Port 2 naar de infraroodmodus (IrDA). Stel dit item in op de HPSIR-bedieningsmodus. Stel de IR-functie duplex in op Volledig.

Stap 4

U moet ook de TX / RX-polariteit instellen op Hi / Lo. Na het opnieuw opstarten maakt het besturingssysteem automatisch verbinding en installeert het stuurprogramma's voor het infraroodcommunicatieapparaat. Er verschijnt een knipperend lichtpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm. Dubbelklik erop om de eigenschappen van de tot stand gebrachte infraroodverbinding te zien.

Stap 5

Bereid de infraroodverbinding van uw apparaat met uw computer voor. De afstand tussen hen mag niet meer dan een meter zijn. Dit zorgt voor een stabiele verbinding. Het is het beste om de poort en het aangesloten apparaat direct naast de computer te plaatsen en alle vreemde voorwerpen te verwijderen, verwijder bijvoorbeeld het hoesje van de telefoon.

Aanbevolen: