Hoe Dvd Op Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd Op Tv Aan Te Sluiten
Hoe Dvd Op Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Dvd Op Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Dvd Op Tv Aan Te Sluiten
Video: How to Connect a DVD/VCR Player to your TV 2024, April
Anonim

Het is voorbij, u houdt in uw handen waar u al zo lang van gedroomd heeft: een dvd-speler. Een half uur lang onderzoek je de doos, dan de speler zelf, de afstandsbediening, probeer de batterijen te vinden en plaats ze dan in de afstandsbediening. Maar de dvd is tenslotte niet gekocht om stof te verzamelen op de plank, maar de belangrijkste taak is om plezier te bieden door video vanaf schijven af te spelen. Hiervoor moet je hem dus op de tv aansluiten.

Dvd-speler
Dvd-speler

Het is nodig

  • - aansluitdraden
  • - RCA-RCA, SCART-SCART, SCART-RCA, S-video-adapters

instructies:

Stap 1

Kijk eerst wat er nog meer in de doos zit. Zelfs de eenvoudigste dvd-speler wordt geleverd met een kabel om hem op de tv aan te sluiten. Meestal is dit een RCA-draad - bij gewone mensen "bellen", pinnen aan beide uiteinden van drie verschillende kleuren: geel - video, wit en rood - audio (dit is een internationale standaard). Kijk op de achterkant van de dvd voor de aansluitingen. Zoek naar connectoren met dezelfde kleuren als de pinnen van de draad, geel wordt gelabeld als video en wit en rood - audio - L - R. Zoek naar dezelfde connectoren op de tv, ze kunnen zich op het voorpaneel, zijkant of terug. Verbind ze met een draad volgens de kleuren, zet het bijbehorende videokanaal op de tv aan en geniet.

RSA-connector en draad
RSA-connector en draad

Stap 2

Het kan zijn dat de kit een SCART-draad bevat - een brede connector met twee rijen contacten erin. Deze draad verzamelt minder interferentie bij de overdracht van video- en audiosignalen. Het is het gemakkelijkst aan te sluiten, omdat er geen extra draden nodig zijn, behalve zichzelf. Vind de bijpassende connectoren op je dvd en tv. Dat klopt, er is één zo'n connector op de draaitafel en twee op de tv - de ene is meer aangepast voor het inkomende signaal, de andere voor het uitgaande signaal. Kijk naar de inscripties en symbolen van de connectoren: een cirkel met een pijl die naar binnen wijst is voor inkomend, als een pijl die uit de cirkel wijst voor uitgaand is.

SCART-connector en draad
SCART-connector en draad

Stap 3

De meest exotische verbindingsmethoden kunnen de S-video-uitgang zijn, waarvoor een speciale draad nodig is. Uit de naam is duidelijk dat dit kanaal alleen bedoeld is voor het verzenden van videosignalen; om geluid te verzenden, gebruikt u extra "bellen" door ze aan te sluiten op de overeenkomstige connectoren van de tv en dvd. Een andere zeldzame verbindingsmethode is de composiet uitgangsverbinding. Dit is dezelfde verbinding met "bellen", alleen zijn er vijf, drie (groen, blauw, rood) connectoren voor het verzenden van een videosignaal, een audiosignaal wordt ook over twee kanalen verzonden.

S-video- en componentingang
S-video- en componentingang

Stap 4

Maar het kan gebeuren dat de dvd en de tv niet dezelfde connectoren hebben, in dat geval moet u een adapterdraad gebruiken. Ze combineren verschillende combinaties van connectoren: SCART-3RCA, SCART-6RCA, SCART-S-video + 2RCA. Deze adapters maken het mogelijk om zowel in één richting als in de tegenovergestelde richting aan te sluiten: SCART - naar TV of SCART - naar DVD.

Aanbevolen: