Hoe Sony Playstation 3 Op Een Monitor Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Sony Playstation 3 Op Een Monitor Aan Te Sluiten?
Hoe Sony Playstation 3 Op Een Monitor Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Sony Playstation 3 Op Een Monitor Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Sony Playstation 3 Op Een Monitor Aan Te Sluiten?
Video: Купил PlayStation 3 - Обзор в 2020 году | Стоит ли покупать PS 3 VS Xbox 360 2024, April
Anonim

De beste optie voor het weergeven van afbeeldingen van een moderne Sony gameconsole is natuurlijk een breedbeeld tv met een grote diagonaal. Nieuwe tv's bieden altijd ondersteuning voor een breed scala aan verbindingsmethoden. Maar het is niet altijd mogelijk om het te kopen of te gebruiken, dus het wordt vaak nodig om de console tijdens het spelen op een computermonitor aan te sluiten.

Hoe Sony Playstation 3 op een monitor aan te sluiten?
Hoe Sony Playstation 3 op een monitor aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

De standaard video-uitgang voor de PlayStation 3 is HDMI. De settopbox wordt geleverd met zo'n kabel, deze zendt zowel beeld als geluid door, wat erg handig is. Als uw monitor een HDMI-poort heeft, kunt u eenvoudig het ene uiteinde van de kabel in de settopbox steken en het andere in de monitor.

Stap 2

Controleer eerst of uw beeldscherm HDMI heeft. Kijk naar de achterkant van de monitor, waar de aansluitingen voor de stroomkabel en de signaalkabel van de computer zitten. Als u een geschikte connector met het label HDMI vindt, sluit u uw consolekabel erop aan. Zet je monitor aan en vervolgens je console - je ziet waarschijnlijk het opstartscherm van PlayStation 3. Houd er rekening mee dat je je computer op dit moment het beste kunt uitschakelen. De meeste monitoren schakelen automatisch over naar de actieve signaalbron, wat betekent dat als uw computer een signaal naar de monitor stuurt, u een normaal beeld vanaf het bureaublad te zien krijgt.

Stap 3

Sommige monitoren hebben een knop Bron waarmee u handmatig een beeldbron kunt selecteren. Druk er meerdere keren op totdat u het HDMI-bericht op het scherm ziet.

Stap 4

De volgende optie is van toepassing als uw monitor geen moderne high definition HDMI-interface heeft, maar een DVI-connector. De aansluiting is meestal wit van kleur met een groot aantal contactgaten. In dit geval heeft u een programma nodig om uw monitor te testen op HDCP-ondersteuning. Dit is zo'n high-definition videobeveiligingsprotocol, zonder welke de monitor geen beeld van de settopbox weergeeft.

Stap 5

Download en installeer CyberLink BD & 3D Advisor. Voer het uit en klik op het selectievakje Blu-ray Disc. Besteed aandacht aan de onderste regel van het type videoverbinding. Als de kolom ernaast Nee zegt, ondersteunt uw monitor geen HDCP. Ga naar stap 6. Zo ja, dan ondersteunt de monitor deze functie en kunt u verbinding maken met een adapter.

Stap 6

Koop een HDMI-naar-DVI-D-adapter en een AV-kabel uit een settopbox met tulpconnectoren (wit, rood, geel). Sluit de adapter aan op de DVI-aansluiting van de monitor, steek de HDMI-kabel het ene uiteinde erin en het andere uiteinde in de PlayStation 3. Steek vervolgens de witte en rode connectoren aan de ene kant in je luidsprekers en aan de andere kant in de settopbox. U kunt de console inschakelen. Stel de resolutie en audio-uitvoer in in het configuratiescherm van je PS3.

Stap 7

Als uw monitor geen HDMI-connector heeft en geen HDCP ondersteunt, is er maar één mogelijke verbindingsoptie - koop een VGA Box-adapter. Sluit aan de ene kant de HDMI-kabel van de PlayStation 3 aan op deze adapter en aan de andere kant de connector van de monitor en van de speakers. Zet de console aan en je kunt hem gebruiken. Houd er rekening mee dat een adapter van dit type $ 50 tot $ 100 kost en meestal moet u deze bij een online winkel bestellen.

Aanbevolen: