Hoe Twee Tv's Op één Antenne Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Tv's Op één Antenne Aan Te Sluiten
Hoe Twee Tv's Op één Antenne Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Tv's Op één Antenne Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Tv's Op één Antenne Aan Te Sluiten
Video: How To Connect a TV Antenna to Multiple TV Sets 2024, Maart
Anonim

Als het huis twee televisies en één tv-signaalbron heeft, zijn er naast de kabel extra materialen nodig om aan te sluiten. Deze instructie helpt u om twee tv's op één antenne aan te sluiten met behulp van een speciaal apparaat - een signaalsplitter.

Hoe twee tv's op één antenne aan te sluiten
Hoe twee tv's op één antenne aan te sluiten

Het is nodig

  • RF-coaxkabel
  • Splitser

instructies:

Stap 1

Koop een RF-coaxkabel. Aangezien de tv's zich waarschijnlijk in verschillende kamers bevinden, is een kabel langer dan 10 meter vereist. Koop ook een splitter (splitter). Het is een verguld apparaat met één coaxiale poort aan het ene uiteinde en twee (of drie) aan het andere.

Stap 2

Neem de nodige voorzorgsmaatregelen, aangezien het installeren van antenne en bekabeling in uw huis een gezondheidsrisico kan vormen.

Stap 3

Kies een plaats om de antenne te installeren en installeer deze. Hoe hoger deze is geplaatst, hoe beter de ontvangst zal zijn.

Stap 4

Sluit antenne en splitter aan via RF-coaxkabel. Gebruik voor de verbinding een enkele inkomende poort aan het ene uiteinde van de splitter.

Stap 5

Sluit tv's aan via de uitgaande poorten aan het andere (vrije) uiteinde van de splitter.

Stap 6

Zet de kabels vast zodat u ze niet beschadigt of erop gaat staan. Gebruik isolatietape om de kabels vast te zetten.

Stap 7

Schakel uw tv's in om de verbinding op elke tv te testen. Als een van de tv's een slechte ontvangst heeft, controleer dan of de kabel niet beschadigd is en goed vastzit.

Stap 8

Koop een tweede splitter als er meer tv's zijn dan de beschikbare poorten op de eerste splitter. Verbind de twee kranen met elkaar door een kabel aan te sluiten op een van de poorten op de eerste en de enige stroomopwaartse poort op de tweede. Splitters kunnen de sterkte van het verzonden signaal verminderen. Als je bijvoorbeeld vier tv's op één antenne moet aansluiten, heb je distributieversterkers nodig om de beeldkwaliteit te verbeteren.

Aanbevolen: