Hoe Twee Tv's Op één Plaat Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Tv's Op één Plaat Aan Te Sluiten?
Hoe Twee Tv's Op één Plaat Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Twee Tv's Op één Plaat Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Twee Tv's Op één Plaat Aan Te Sluiten?
Video: NKC TV - Hoe wordt een zonnepaneel op een camper geplaatst? 2024, April
Anonim

Aanbieders van satelliet-tv zorgen ervoor dat het onmogelijk is om twee tv's tegelijk op één ontvanger aan te sluiten. Maar het is niet zo. Als je accepteert dat deze apparaten niet tegelijkertijd naar verschillende kanalen kunnen kijken, is zo'n operatie heel goed mogelijk.

Hoe twee tv's op één plaat aan te sluiten?
Hoe twee tv's op één plaat aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Koop twee stukken afgeschermde kabel. In lengte moeten ze overeenkomen met de afstand van de ontvanger tot de tweede tv.

Stap 2

Ontkoppel de ontvanger, beide tv's en alle externe apparaten die erop zijn aangesloten. Koppel de gezamenlijke antennekabels los van beide tv's.

Stap 3

Maak uzelf vertrouwd met de pinout van de RCA-connector: ringpin - common, pin - input of output.

Stap 4

Bekijk de pin-out van de SCART-connector: 3 - audio-uitgang, 4 - gemeenschappelijk audiosignaal, 6 - audio-ingang, 17 - gemeenschappelijk videosignaal, 19 - video-uitgang, 20 - video-ingang.

Stap 5

Open de behuizing van de connectoren die zijn aangesloten op de uitgangen van uw satellietontvanger. Sluit de eerste kabel parallel aan met de kabel die is aangesloten op de audio-uitgang van de ontvanger en de audio-ingang van de eerste tv. Sluit hem aan de andere kant aan op de audio-ingang van een tweede tv.

Stap 6

Koppel de video-ingang van de eerste tv los van de uitgang van de ontvanger en sluit deze vervolgens opnieuw aan, maar niet rechtstreeks, maar via een weerstand van 75 ohm. Sluit de tweede kabel aan op de video-uitgang van de ontvanger en sluit ook de middengeleider aan via een weerstand van 75 ohm. Sluit hem aan de andere kant aan op de video-ingang van een tweede tv.

Stap 7

Sluit alle connectorbehuizingen. Voorzie alle apparaten van stroom. Schakel hun stroom in. Selecteer op beide tv's de LF-ingangen waarop de receiver is aangesloten. Nadat u de laatste op een of ander kanaal hebt afgestemd, moet u ervoor zorgen dat er beeld en geluid is op beide tv's.

Stap 8

Accepteer dat alleen het gezinslid in wiens kamer het is geïnstalleerd, kanalen op de ontvanger kan wijzigen. Of gebruik een speciaal fabrieks- of zelfgemaakt apparaat om de signalen van de afstandsbediening via een kabel naar een andere ruimte te sturen. Maar dan kan degene in wiens kamer de ontvanger zich bevindt, op zijn beurt ontevreden zijn. Soms kun je een satellietzender op een van de tv's kijken en een on-air-zender op de andere.

Aanbevolen: