Hoe Dvd-schijven Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd-schijven Te Kiezen
Hoe Dvd-schijven Te Kiezen

Video: Hoe Dvd-schijven Te Kiezen

Video: Hoe Dvd-schijven Te Kiezen
Video: Windows 10: How to burn CDs and DVDs 2024, Mei
Anonim

Aangezien de hoeveelheid informatie die van het netwerk wordt gedownload en door gebruikers zelf is gemaakt, niet kan worden ondergebracht in het geheugen dat in een computer is ingebouwd, en verwisselbare harde schijven en flashdrives duur zijn, geven sommige mensen er de voorkeur aan dvd's te gebruiken, videobestanden en muziek op te nemen, foto's en documentatie over hen.

Hoe dvd-schijven te kiezen
Hoe dvd-schijven te kiezen

instructies:

Stap 1

Alle dvd's zijn onderverdeeld in drie typen: leesbeperkt, beschrijfbaar en herschrijfbaar. De eerste zijn de zeer afgewerkte films die in videotheken worden verkocht. Ze worden alleen gekocht om te bekijken en kunnen niet worden gewijzigd. Het tweede type omvat dvd-r en dvd + r, waarbij de eerste compatibel is met alle, zelfs verouderde apparaten, vanwege zijn eerdere verschijning op de markt, terwijl de laatste gemakkelijker te gebruiken is. Hoewel moderne spelers beide formaten ondersteunen.

Stap 2

Het derde type is dvd-rw, dvd + rw en dvd + RAM. Dit laatste is niet bekend bij een groot aantal gebruikers vanwege de slechte compatibiliteit met huishoudelijke apparaten en de hoge kosten, maar het is succesvol bij professionals vanwege het grote aantal opnamecycli dat erop wordt uitgevoerd. Terwijl de bewerking 50 keer kan worden herhaald in de eerste twee weergaven, kan dvd + RAM 5000 keer worden herschreven. Bovendien kunnen alle aangebrachte wijzigingen tijdens het proces op de monitor worden bekeken.

Stap 3

De schijf kan enkel- of dubbellaags zijn en ook een of twee werkzijden hebben. De eenvoudigste schijf bevat informatie van 4, 7 GB (hoewel in werkelijkheid het geheugen is teruggebracht tot 4, 38 GB). De tweede laag is transparant en onzichtbaar voor het blote oog. Toegepast bovenop, brengt het het volume tot 8,5 GB. De andere, onbezette kant is voor bestandsnamen. Als de schijf dubbelzijdig is, kan deze op de achterkant ook een of twee lagen hebben. In het eerste geval, wanneer er aan beide zijden één laag is, bereikt het geheugen 9,4 GB. De maximale grootte is 17 GB. Er is ook een kleinere versie van de dvd in 1, 4 GB. De diameter is verkleind, maar zo'n blanco wordt opgenomen op alle dvd-drives, net als de volwaardige versie.

Stap 4

Er wordt aangenomen dat de blanco's die in individuele verpakkingen worden verkocht, van betere kwaliteit zijn dan die welke op een spindel zijn geschroefd. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Een goedkoop product probeert niet een duur product te imiteren, terwijl merkmodellen in dezelfde fabrieken kunnen worden vervaardigd als een voordelige optie. Digitech heeft bijvoorbeeld geen eigen productie en bestelt producten bij Chinese fabrieken die ook goedkope dvd's maken. In tegenstelling tot dit merk zijn Verbatim en DataLife Plus Mitsubishi Chemical en produceren ze zeer waardige producten. Maar DataLife, zonder het woord Plus, heeft de slechtste kwaliteit in vergelijking met de vorige. Ze hebben uitstekende recensies Paste Disc, SONY, maar sommige zijn volgens gebruikers alleen geschikt als standaard voor koffie: Memorex, Imation.

Aanbevolen: