Een Dvd-speler Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Dvd-speler Kiezen
Een Dvd-speler Kiezen

Video: Een Dvd-speler Kiezen

Video: Een Dvd-speler Kiezen
Video: How To Choose A DVD Player 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het kopen van een dvd-speler geen groot probleem. In veel winkels vindt u een breed scala aan draaitafelmodellen die zelfs de meest veeleisende klant tevreden zullen stellen. Om de juiste aankoop te doen, moet u de basisspecificaties van uw dvd-speler kennen.

Een dvd-speler kiezen
Een dvd-speler kiezen

instructies:

Stap 1

Video formaten. Elk model dvd-speler moet VCD- en SVCD-videoformaten afspelen die op gewone cd's zijn opgenomen. Maar nu zijn dergelijke formaten niet erg wijdverbreid vanwege de slechte videokwaliteit. Het meer populaire formaat is MPEG-4. Hiermee kunt u video van hoge kwaliteit op cd's afspelen.

Stap 2

Audio formaten. De meeste modellen spelen gewone CD, mp3 en wma. Maar de meest interessante ondersteuning voor DVD-Audio en SACD - formaten met geluid van hoge kwaliteit. Hoewel deze formaten in de praktijk nog niet wijdverbreid zijn, omdat ze goede geluidsweergaveapparatuur vereisen.

Stap 3

Uitgangen. DVD-spelers kunnen worden uitgerust met de volgende video-uitgangen: S-Video, SCART, YcbCr, VGA, RGB, composiet en progressieve uitgang. Om te bepalen wat je nodig hebt, moet je de instructies van je tv lezen. Audio-uitgangen: 5.1 audio, stereo, digitaal en optisch, microfoon in en koptelefoon uit. Dankzij de aanwezigheid van een digitale uitgang kunt u zelfs van een goedkope dvd-speler geluid van hoge kwaliteit bereiken.

Stap 4

Bescherming. Dvd-video kan worden beveiligd tegen kopiëren naar videobanden en kan zonebeveiligd zijn. Dat wil zeggen dat schijven die in de ene regio (bijvoorbeeld Amerika) zijn gekocht, niet in een andere (Europa) kunnen worden afgespeeld. Daarom moet u uw dvd-speler controleren op gebrek aan bescherming (de prijs zou "multi-zone" moeten zijn).

Stap 5

Extra functies. Veel dvd-spelers kunnen JPEG- en Kodak Photo-cd-afbeeldingen afspelen. Deze functie is handig voor camera-eigenaren. Veel mensen kunnen blij zijn met de aanwezigheid van karaoke - door een microfoon aan te sluiten, kunt u uw favoriete nummers uitvoeren.

Aanbevolen: