Hoe De Nieuwe Apple-stylus Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe De Nieuwe Apple-stylus Werkt
Hoe De Nieuwe Apple-stylus Werkt

Video: Hoe De Nieuwe Apple-stylus Werkt

Video: Hoe De Nieuwe Apple-stylus Werkt
Video: Everything 'Apple Pencil 2' - Full Guide 2024, Mei
Anonim

Capacitieve aanraakschermen zijn, in tegenstelling tot resistieve, gemakkelijk te gebruiken zonder stylus. Maar de behoefte aan deze tool ontstaat nog steeds als het niet nodig is om een virtuele toets in te drukken, maar om iets te schrijven of te tekenen. Een van de apparaten die hiervoor is ontworpen, is onlangs gepatenteerd door Apple.

Hoe de nieuwe Apple-stylus werkt
Hoe de nieuwe Apple-stylus werkt

instructies:

Stap 1

Een stylus die is ontworpen voor een resistief touchscreen, werkt niet met een capacitieve. De reden hiervoor is simpel: een capacitieve sensor reageert alleen op contact met geleidende objecten. Zelfs als je een handschoen in de palm van je hand hebt, kun je je telefoon niet bedienen. Tenzij er een speciale handschoen wordt gebruikt, met geleidende pads op de vingertoppen.

Stap 2

De massale overgang van resistieve naar capacitieve schermen in alle behalve de goedkoopste smartphones viel bijna iedereen in de smaak - behalve degenen die erop willen schrijven of tekenen. Al snel kwamen er veel nieuwe soorten stylussen op de markt, speciaal ontworpen voor apparaten met dergelijke displays. Ze verschillen van de vorige door de aanwezigheid van geleidende tips, waarop de sensoren reageren. En Samsung was een van de eersten die besloot een stylus op te nemen in de set van een van zijn apparaten - Galaxy Note.

Stap 3

Maar de nieuwe stylus, gepatenteerd door Apple in mei 2012, heeft geen directe invloed op de capacitieve sensor van het scherm. Het bevat zelf een ingebouwde microcomputer die communiceert met een telefoon of tablet via een draadloze interface (die nog niet is aangekondigd). In dit geval blijft de mogelijkheid om met uw vingers op het touchscreen te handelen behouden.

Stap 4

De technologie die in het nieuwe instrument wordt gebruikt, is niet nieuw: het is gebaseerd op een miniatuurvideocamera. Soortgelijke oplossingen worden gebruikt in de Nintendo Wii-afstandsbediening, evenals in alle optische muizen. Maar het was in de stylus dat de camera voor het eerst als sensor werd gebruikt. In dit geval is het direct op het scherm van een smartphone of tablet gericht. Het apparaat bepaalt op welke plaats een deel van de afbeelding in het frame valt.

Stap 5

Als u nu met de stylus op het scherm drukt, wordt de in het instrument ingebouwde druksensor geactiveerd. Als u hem begint te verplaatsen, wordt de bewegingssnelheid niet alleen bepaald op basis van de informatie van de camera, maar ook op basis van de gegevens die zijn verkregen van de halfgeleiderversnellingsmeter die in het apparaat is ingebouwd.

Stap 6

De nieuwe Apple-stylus is goed voor iedereen, behalve één ding: je kunt hem nog niet kopen. Het is niet alleen nog niet vrijgegeven, maar er wordt met geen woord gerept over de datum van lancering in productie. Slechts één ding is duidelijk: het zal waarschijnlijk binnen 20 jaar het daglicht zien. Totdat het patent verloopt.

Aanbevolen: