Hoe Apple TV Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Apple TV Werkt
Hoe Apple TV Werkt

Video: Hoe Apple TV Werkt

Video: Hoe Apple TV Werkt
Video: Apple TV 2019: Everything to know 2024, Mei
Anonim

Door een Apple TV op je tv aan te sluiten, kun je bestanden die zijn opgeslagen op computers met Mac OS X of Windows, maar ook van iPhones en iPads op een groot scherm bekijken. Met het apparaat kun je ook video's van YouTube op het tv-scherm bekijken.

Hoe Apple TV werkt
Hoe Apple TV werkt

instructies:

Stap 1

Qua architectuur is Apple TV een kleine computer. De eerste generatie van de settopbox maakt gebruik van een processor met x86-architectuur - Intel Pentium M. In de tweede versie van het apparaat wordt een processor met een ARM-architectuur gebruikt, die meer geschikt is voor het werken in apparaten met een laag stroomverbruik. Het heet Apple A4 - hetzelfde is geïnstalleerd in de iPhone 4 en iPad. Interessant is dat de echte fabrikant Samsung is, en tijdens de proef tussen Apple en dit bedrijf stopte de levering van deze processor niet.

Stap 2

Nadat de fabrikant de derde versie van de settopbox had uitgebracht, gebruikte hij er een Apple A5-processor in. Naast Apple TV wordt het ook gebruikt in de iPad 2 en iPhone 4S. Deze microschakeling wordt door twee bedrijven tegelijk geproduceerd - Samsung en TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Het heeft ook een ARM-architectuur.

Stap 3

De eerste versie van de Apple TV heeft een harde schijf van 40 of 160 gigabyte. Hierdoor kunt u een deel van het gedownloade materiaal lokaal opslaan. Maar zo'n apparaat bleek onredelijk duur. In dit opzicht werd in de tweede versie de harde schijf vervangen door een 8 gigabyte flashdrive en in de derde werd besloten om het zonder te doen, waardoor de hoeveelheid RAM werd verhoogd van 256 naar 512 MB. Dankzij dit bleken de kosten van de auto extreem laag te zijn - minder dan $ 100.

Stap 4

Alle opties van de settopbox kunnen met een kabel of via de wifi-interface worden aangesloten op een thuisrouter. Bovendien, als de eerste versie van het apparaat een draadloze adapter biedt die compatibel is met de B- en G-standaarden, begon het in de tweede en derde ook de N-standaard te ondersteunen. Ook in de tweede en derde generatie Apple TV, een Bluetooth interface is toegevoegd.

Stap 5

Met de release van de tweede versie van Apple TV waren de bezitters van tv's met analoge video-ingangen teleurgesteld: de bijbehorende uitgangen zaten immers niet meer in de settopbox. Nu is het mogelijk geworden om het apparaat alleen via de HDMI-interface op de tv aan te sluiten. Aan de andere kant maakte de afwijzing van de harde schijf het mogelijk om het stroomverbruik van de machine drastisch te verminderen - van 48 naar 6 watt.

Stap 6

Om het apparaat te bedienen, kunt u de Apple Remote gebruiken, die lijkt op een iPod Shuffle. Daarnaast bedien je Apple TV vanaf je iPhone. In dit geval wordt de WiFi-interface gebruikt in plaats van de infraroodpoort.

Aanbevolen: