Hoe Maak Je Goede Luidsprekers?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Goede Luidsprekers?
Hoe Maak Je Goede Luidsprekers?

Video: Hoe Maak Je Goede Luidsprekers?

Video: Hoe Maak Je Goede Luidsprekers?
Video: HOW TO: DIY 7" Bookshelf Speaker Build - Dayton Esoteric & Peerless 2024, Maart
Anonim

Als je besluit om goede speakers aan te schaffen, dan kun je die natuurlijk gewoon in de winkel gaan kopen, of je kunt je technische verbeeldingskracht tonen en zelf goede speakers maken.

Hoe maak je goede luidsprekers?
Hoe maak je goede luidsprekers?

instructies:

Stap 1

Goede luidsprekers zijn in de eerste plaats luidsprekers van hoge kwaliteit. De ervaring van veel geluidsliefhebbers zegt dat de beste optie voor doe-het-zelf-montage een full-range luidspreker zou zijn, zoals de Visaton B200. Dit is een van de weinige audioapparaten die het hele audiobereik van 57 tot 16000 Hz kan dekken, en hierdoor hoef je niet na te denken over het matchen van luidsprekers. De kosten van dergelijke luidsprekers zijn vrij hoog - vanaf 10.000 roebel, maar goede luidsprekers zijn nooit goedkoop.

Stap 2

Vind de juiste versterker. U kunt de LM3886-chip nemen. Kenners beweren dat dit een win-win manier is om voor weinig geld voldoende kwaliteit te krijgen. Ze praten vaak over mogelijke vervormingen van geluid, maar meestal zijn ze zo klein dat niet iedereen ze kan horen.

Stap 3

Als je een versterker gaat installeren, denk dan vooraf goed na over het koelsysteem. Om dit te doen, kunt u een gewone koeler van een computerprocessor nemen.

Stap 4

Bereid de casus van toekomstige sprekers voor. Hiervoor kunt u een spaanplaat gebruiken met een dikte van minimaal 16 mm. Het is beter om massief houten platen te gebruiken, maar deze zijn duurder. Zaag de platen in stukken van de gewenste grootte, zorg ervoor dat de hoeken gelijk zijn. Lijm de lichaamsdelen met vloeibare spijkerlijm en draai ze vervolgens vast met zelftappende schroeven.

Stap 5

Overweeg of je de speakers wilt afdekken met een rooster of doek om ze te beschermen tegen beschadiging en stof. De stof zal het geluid een beetje overstemmen en de grille ziet er niet erg mooi uit. Probeer degene te kiezen die het beste voor u werkt.

Stap 6

Verf de speakers in een geschikte kleur of plak ze af met zelfklevende tape. Het kan ook anders zijn: "houtnerf", zilver, zwart. Het hangt allemaal af van je verlangen.

Stap 7

Installeer de stroom- en audioconnectoren. Het is beter om de stroomaansluitingen hetzelfde te maken als die van een computer - dan zal het veel gemakkelijker zijn om een geschikt snoer te vinden. Bovendien is hij gemakkelijk uit te zetten, zodat hij niet in de weg zit als je hem draagt.

Aanbevolen: