Hoe Maak Je Een Video Van Goede Kwaliteit?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Video Van Goede Kwaliteit?
Hoe Maak Je Een Video Van Goede Kwaliteit?

Video: Hoe Maak Je Een Video Van Goede Kwaliteit?

Video: Hoe Maak Je Een Video Van Goede Kwaliteit?
Video: Zo maak je goede GAMEVIDEO'S! 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat bijna elke mobiele telefoon tegenwoordig video kan opnemen, kan niet elke gebruiker een video van echt goede kwaliteit maken. Er zijn hier tenslotte veel termen - van de hardware tot het uiteindelijke bestandsformaat.

Hoe maak je een video van goede kwaliteit?
Hoe maak je een video van goede kwaliteit?

instructies:

Stap 1

Zorg voor degelijke hardware. Het is vrij duidelijk dat het vrij moeilijk is om video van hoge kwaliteit op een mobiele telefoon te maken, dus elke zichzelf respecterende operator heeft zijn eigen videocamera. Het is niet zo belangrijk, film of digitaal, maar altijd gemarkeerd met HD - dit betekent dat het apparaat video's in "high definition" en "wide format" kan opnemen. Het zijn deze kenmerken die u in staat stellen een beeld van behoorlijke kwaliteit te krijgen, waar u zich op geen enkel breedbeeldscherm voor zult schamen.

Stap 2

Schiet correct. Door de verkeerde instelling van het frame loop je het risico dat je uiteindelijk "uitgeblazen" of juist "donkere" video krijgt. Tijdige controle van de kwaliteit van de opname (meestal wordt het voorbeeld weergegeven op het display van het apparaat) en de juiste instelling van de opnameparameters ("straat", "kamer", "gebrek aan verlichting") helpen dit te voorkomen.

Stap 3

Verwerk je video na de opname. Het geheim van hoogwaardige video's is niet alleen dat er goede hoeken worden gekozen, maar ook dat deze vervolgens zorgvuldig worden verwerkt met behulp van videofilters en kleurgamma-aanpassingen. U kunt hiervoor de bij uw camcorder geleverde programma's gebruiken, maar u bereikt de beste kwaliteit met populaire en beproefde programma's zoals Adobe After Effects of Sony Vegas Pro.

Stap 4

Selecteer het formaat dat u nodig heeft. Nadat u met het bestand hebt gewerkt, moet u het opslaan en de manier waarop u het opslaat, heeft rechtstreeks invloed op de kwaliteit. Het 3gp-formaat is bijvoorbeeld ontworpen om bestanden van lage kwaliteit te maken die een minimum aan ruimte in beslag nemen (belangrijk voor mobiele telefoons). Mpeg3 (later Mpeg2) daarentegen wordt berekend voor video van hoge kwaliteit. Er zijn ook tussenliggende opties die zijn ontworpen om het evenwicht te bewaren. Naast het formaat zal ook de videoresolutie een relevante parameter zijn, die direct van invloed is op de bestandsgrootte in elk formaat en die zo groot mogelijk moet worden gebruikt.

Aanbevolen: