Hoe Kies Je Goede Luidsprekers?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Goede Luidsprekers?
Hoe Kies Je Goede Luidsprekers?

Video: Hoe Kies Je Goede Luidsprekers?

Video: Hoe Kies Je Goede Luidsprekers?
Video: 10 Tips When Buying Speakers | Speaker Buyer's Guide 2024, April
Anonim

De keuze van een luidsprekersysteem is belangrijk, maar niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. De schappen van bouwmarkten staan vol met verschillende modellen voor elke smaak. Onthoud een paar eenvoudige tips om u te helpen bij het kiezen van luidsprekers van hoge kwaliteit voor uw doelen en vereisten.

Hoe kies je goede luidsprekers?
Hoe kies je goede luidsprekers?

instructies:

Stap 1

Voordat u naar uw dichtstbijzijnde elektronicawinkel gaat voor nieuwe luidsprekers, moet u weten waarom u diezelfde luidsprekers nodig heeft. Afhankelijk van het doel veranderen zowel typen als prijscategorieën van luidsprekersystemen. De opties kunnen heel verschillend zijn, maar we zullen er drie overwegen.

Stap 2

Je hebt speakers nodig voor je computer. Je bent geen enthousiaste gamer of een diepe geluidskenner. Het enige dat van de luidsprekers nodig is, is een goede begeleiding van het proces van werken met een pc (luister naar een audiobestand, bekijk een grappige video, chat met vrienden op Skype). De meest gewone en goedkope luidsprekers voor een computer zullen perfect omgaan met al deze doeleinden. Kijk bij de keuze voor dergelijke systemen vooral naar betaalbaarheid en uitstraling die bij je past. Onthoud dat zelfs de meest goedkope luidsprekers beter zullen klinken dan de luidsprekers die in een computer- of laptopmonitor zijn ingebouwd.

Stap 3

De tweede optie - u selecteert een luidsprekersysteem voor uw thuisbioscoop of maakt er een vanaf uw computer. Kies in dit geval een luidsprekersysteem uit een subwoofer (laagfrequente luidspreker) en meerdere satellieten (midden- en hoge frequenties). Voor enthousiaste spelers die zich met hun hoofd in de gamewereld willen storten, 2.1-luidsprekersystemen (2 satellieten en 1 subwoofer) mogelijk geschikt zijn. Als je het effect van volledige aanwezigheid en surround sound wilt krijgen, heb je 5.1-systemen nodig (zelden 7.1). In dit geval worden vier satellieten in de hoeken geplaatst, één voor en desgewenst een subwoofer. De kwaliteit van 2.1 en 5.1 audiosystemen hangt niet alleen af van het vermogen van de speakers, maar ook van de grootte en het materiaal. De subwoofer mag op zijn minst niet klein zijn en er moeten veel grotere satellieten zijn. Het is wenselijk dat de satellieten twee speakers onder de kast hebben, voor midden en hoge frequenties. De best klinkende luidsprekers zijn gemaakt van hout. Het lichaam moet duurzaam zijn. Vergeet niet dat het 2.1-systeem niet minder dan duizend roebel kost, en het 5.1-systeem vierduizend.

Stap 4

De derde optie zijn columns voor muziekliefhebbers. In dit geval is het beter om 2 stereoluidsprekers te kiezen die alle frequentiebereiken combineren. Hoogwaardige luidsprekers voor muziekliefhebbers zijn meestal minimaal 25-30 cm hoog. Dezelfde regels: het voorkeursmateriaal is hout, een sterk en stabiel lichaam. Prijs vanaf tweeduizend roebel.

Aanbevolen: