Een Tv Aansluiten Op Een Tuner

Inhoudsopgave:

Een Tv Aansluiten Op Een Tuner
Een Tv Aansluiten Op Een Tuner

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Tuner

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Tuner
Video: How to connect TV tuner | golu singh 2024, April
Anonim

Bij het bekijken van satellietzenders worden digitale tuners beter aanbevolen. Dit zorgt voor de beste beeldkwaliteit, zoals: de ingebouwde analoge tuners zijn niet in staat tot hoogwaardige digitale signaalverwerking.

Een tv aansluiten op een tuner
Een tv aansluiten op een tuner

Noodzakelijk

videosignaaltransmissiekabel

instructies:

Stap 1

Selecteer een zelfstandige tv-tuner. Dit apparaat moet een digitaal signaal kunnen verwerken, anders heb je er weinig aan. Ontdek de aanwezigheid van kanalen voor digitale signaaloverdracht in de tuner die u leuk vindt. Dit kunnen DVI- en HDMI-poorten zijn. In het geval dat u meerdere tv's op één tuner wilt aansluiten, moeten er meerdere van dergelijke kanalen zijn. Koop het door u gekozen model.

Stap 2

Installeer de tv-tuner op de gewenste locatie. Het is het beste om de apparatuur zo dicht mogelijk bij de tv te plaatsen. Koop een videokabel. Gebruik geen goedkope kabels omdat deze het beeld kunnen vervormen. Koop geen kabel die te lang is, tenzij absoluut noodzakelijk. Een te lange kabel heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van het uiteindelijke beeld.

Stap 3

Probeer geen adapters of draadverbindingen te gebruiken. Sluit identieke kanalen van je tv en tv-tuner aan, zoals DVI-DVI of HDMI-HDMI. Maak geen DVI-HDMI-verbinding als u anders kunt. Sluit een satelliet-tv of andere antennekabel aan op de speciale aansluiting op de tv-tuner. Sluit de geselecteerde poorten van de tv en tuner aan. Schakel beide apparaten in.

Stap 4

In eerste instantie voert de tv het signaal uit dat wordt ontvangen via de antenne-aansluiting. Open de instellingen van je tv en selecteer de poort waarmee je de verbinding hebt gemaakt als de belangrijkste signaalbron. Gebruik de afstandsbediening van de tv-tuner om dit toestel in te stellen.

Stap 5

Onthoud dat met deze verbindingsoptie alle manipulaties voor het aanpassen van de beeldkwaliteit, het kiezen van de te bekijken kanalen, enz. moet gebeuren met een tv-tuner. De tv geeft gewoon het beeld weer dat door het andere apparaat wordt verzonden. Wijzig in de tv-instellingen alleen de helderheid en het contrast van het beeld.

Aanbevolen: