Een Videorecorder Aansluiten Op Een Tv-tuner

Inhoudsopgave:

Een Videorecorder Aansluiten Op Een Tv-tuner
Een Videorecorder Aansluiten Op Een Tv-tuner

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Tv-tuner

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Tv-tuner
Video: How To Connect A VCR To A TV-Tutorial 2024, April
Anonim

Om uw analoge video-archief thuis te digitaliseren, volstaat het niet om een tv-tuner te kopen en deze op uw computer te installeren. Het is ook belangrijk om de video-opnamekaart correct op de videorecorder of camcorder aan te sluiten. Voor zo'n aansluiting kun je zelf een kabel maken.

Een videorecorder aansluiten op een tv-tuner
Een videorecorder aansluiten op een tv-tuner

instructies:

Stap 1

Als uw homevideo-archief op VHS-C-cassettes is opgeslagen, moet u een videorecorder gebruiken om het te kopiëren. Dit voorkomt slijtage van de camcorderkoppen, die een levensduur hebben van slechts 500 uur. Gebruik de speciale adapter die bij de camera is geleverd om VHS-C-cassettes in een VHS-videorecorder te plaatsen. Vergeet niet om er een nieuwe batterij in te plaatsen.

Stap 2

De eenvoudigste manier is om de videorecorder op een hoge frequentie aan te sluiten op een tv-tuner. Neem hiervoor een stekker en bus type F en een stuk coaxkabel met een karakteristieke impedantie van 75 ohm. Sluit ze zo aan dat de ringcontacten op beide connectoren zijn verbonden met de vlecht en de pinnen met de middengeleider. Sluit de bus aan op de RF-uitgang van de videorecorder en de stekker op de antenne-ingang van de tuner. Zet de videorecorder aan en stem vervolgens de tv-tuner af op het kanaal waarop de modulator werkt. Zorg ervoor dat u de geluidsuitgang van de tuner aansluit op de line-in van de geluidskaart met een speciale korte kabel die bij de tuner is geleverd. de aansluiting, mag u in geen geval tegelijkertijd de behuizing van de videorecorder of de computer en metalen delen van connectoren aanraken. Totdat de apparaten met elkaar zijn verbonden, kun je hun lichaam niet tegelijkertijd aanraken.

Stap 3

Een veel betere beeld- en geluidskwaliteit wordt geleverd door een laagfrequente verbinding. Om deze aansluiting te maken, heeft u twee afgeschermde kabels nodig. Als uw videorecorder RCA-uitgangen heeft, gebruikt u drie RCA-aansluitingen en één 3,5 mm stereohoofdtelefoonaansluiting. Maak één kabel door aan beide uiteinden RCA-stekkers te plaatsen. Verbind tegelijkertijd de ringcontacten van de connectoren met de vlechten, de pincontacten met de centrale aders. De tweede kabel moet aan het ene uiteinde een RCA-stekker hebben en aan het andere een hoofdtelefoonaansluiting. Sluit deze laatste als volgt aan: sluit de vlecht aan op het gemeenschappelijke contact, de middengeleider op de pinnen van de stereokanalen die met elkaar zijn verbonden Verbind nu de eerste kabel met de video-uitgang van de videorecorder met de video-ingang van de tuner, en de tweede naar de audio-uitgang van de videorecorder met de lijningang van de geluidskaart. Sommige tuners vereisen een laagfrequent videosignaal via de connector BNC, niet RCA. De methode om het aan te sluiten is hetzelfde (vlecht - naar het ringcontact, de centrale kern - naar de pin).

Bij het aansluiten op een lage frequentie mag u ook niet tegelijkertijd de behuizingen van de apparaten en de metalen delen van de connectoren aanraken, evenals de behuizingen van twee apparaten die niet met elkaar verbonden zijn.

Stap 4

Sommige videorecorders zijn uitgerust met 21-pins SCART-aansluitingen. In dit geval heeft u een stekker van de juiste standaard nodig. Sluit de vlecht van de beeldsignaalkabel aan op pin 17 van deze stekker, de middengeleider op pin 19. Sluit de vlecht van de audiosignaalkabel aan op pin 4, de middengeleider op pin 3.

Stap 5

Om een homevideo-archief dat op video 8- of Hi8-cassettes is opgeslagen te digitaliseren, hoeft u geen videorecorder, maar een videocamera op de tuner aan te sluiten. Gebruik hiervoor de kabel die in de set zit. Vervang indien nodig de video-uitgangsstekker van RCA naar BNC op deze kabel. De geluidsweergave van zo'n camera is meestal stereo. Wanneer u twee RCA-connectoren vervangt door één hoofdtelefoonaansluiting, die u gaat gebruiken om de audio-uitgang van de camera aan te sluiten op de line-in van de geluidskaart, bevestigt u de vlechten van beide kabels aan het gemeenschappelijke contact van de stekker, de middelste geleider van een kabel naar het contact van een van de stereokanalen en de middelste geleider van de andere naar het contact. Zorg ervoor dat u de RCA-stekkers bij de hand houdt, zodat u de kabel op elk moment opnieuw kunt maken om de camera op de tv aan te sluiten.

Aanbevolen: