Een Externe Tv-tuner Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Externe Tv-tuner Aansluiten
Een Externe Tv-tuner Aansluiten

Video: Een Externe Tv-tuner Aansluiten

Video: Een Externe Tv-tuner Aansluiten
Video: How to connect tv tuner to set top box and monitor. 2024, Maart
Anonim

Sommige gebruikers gebruiken liever een computer om tv-zenders te kijken. U kunt de IP-TV-functie aansluiten of een tv-tuner installeren waarmee u een tv-antenne op de systeemeenheid kunt aansluiten.

Een externe tv-tuner aansluiten
Een externe tv-tuner aansluiten

instructies:

Stap 1

Alle tv-tuners zijn verdeeld in twee groepen: intern en extern. Interne tuners worden aangesloten op een PCI-slot op het moederbord. Ze zijn handig als u van plan bent de tv-tuner vaak te gebruiken. Een ander onderscheidend kenmerk is dat een dergelijke tuner niet geschikt is voor laptops.

Stap 2

Externe tv-tuners zijn veelzijdige apparaten. Ze worden aangesloten op de USB-poort van een laptop of systeemeenheid. Hun installatie vereist geen technische interventie in de structuur van de systeemeenheid. Indien nodig kunnen ze worden uitgeschakeld en verwijderd.

Stap 3

Laten we eens kijken naar voorbeelden van het aansluiten en instellen van een externe tv-tuner. Er is apparatuur van deze groep, die een eigen antenne in de kit heeft. In de regel is dit apparaat alleen geschikt voor plaatsen met een zeer hoogwaardig tv-signaal.

Stap 4

Koop een tv-tuner die je leuk vindt. Houd er rekening mee dat sommige externe tv-tuners een AC-aansluiting nodig hebben. Dit kan een groot probleem zijn als u van plan bent om het buitenshuis op uw laptop aan te sluiten. Sluit deze aan op de USB-poort van de systeemeenheid. Zet uw computer aan. Installeer de software die bij deze apparatuur is geleverd.

Stap 5

Sluit een binnen- of satellietschotel aan op de speciale aansluiting op de tv-tuner. Open het programma dat u eerder hebt geïnstalleerd. Activeer zender zoeken. Wacht tot dit proces is voltooid. Verwijder onnodige kanalen of kanalen waarvan de signaalkwaliteit niet bij u past.

Stap 6

Pas aanvullende beeldparameters aan. Meestal zijn dit de volgende instellingen: helderheid, contrast en kleurbereik. Controleer de werking van de afstandsbediening van de tuner (indien aanwezig).

Stap 7

Sla de gewijzigde instellingen op. Bewaar de zenderlijst die je hebt samengesteld.

Aanbevolen: