Hoe Het Type Geheugen Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Geheugen Te Bepalen?
Hoe Het Type Geheugen Te Bepalen?

Video: Hoe Het Type Geheugen Te Bepalen?

Video: Hoe Het Type Geheugen Te Bepalen?
Video: The Man With The Seven Second Memory (Amnesia Documentary) | Real Stories 2024, April
Anonim

De snelheid van de computer hangt grotendeels af van het type en de hoeveelheid RAM, dus de gemakkelijkste en meest betaalbare upgrade is om een geheugenmodule toe te voegen als er vrije slots op het moederbord zijn. Voor een correcte werking van de computer is het beter om modules met dezelfde eigenschappen te gebruiken. Er zijn verschillende manieren om het type geïnstalleerd geheugen te bepalen.

Het type geheugen bepalen
Het type geheugen bepalen

instructies:

Stap 1

Er zijn veel programma's die de configuratie van de computer en de soorten componenten bepalen. Velen van hen worden gratis verspreid. Download SiSoft Sandra en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Zoek in het gedeelte Informatiemodules het pictogram Samenvattingsinformatie en klik erop. Na een tijdje verschijnt er een informatievenster met informatie, waaronder het geïnstalleerde geheugen. Houd er rekening mee dat alleen oudere versies van SiSoft Sandra gratis kunnen worden gedownload.

Stap 2

Het programma CPU-Z, waarmee u de configuratie van uw computer kunt bepalen, is gratis. Na installatie wordt de configuratie geanalyseerd. Het resultaat wordt weergegeven als een venster. Ga naar het tabblad Geheugen om het type en de kenmerken van het op uw computer geïnstalleerde geheugen te zien.

Stap 3

Als u om de een of andere reden de eerste twee methoden niet kunt gebruiken, koppelt u de computer los van het stopcontact. Draai de spanschroeven los en verwijder het zijpaneel. Zoek de geheugenmodulesleuf op het moederbord - dit is de kleinste externe kaart. Trek de plastic lipjes naar beneden waarmee de module in de sleuf is bevestigd en verwijder deze.

Momenteel gebruiken computers drie soorten RAM: DDR SDRAM, DDR2 SDRAM, DD3 SDRAM. SDRAM-geheugen is verleden tijd en een geschikte balk zul je hoogstwaarschijnlijk in de hand moeten kopen. Zoek de naam van de fabrikant en het type geheugen op de module.

Stap 4

Als het geheugentype op geen enkele manier wordt aangegeven, probeer het dan zelf te bepalen. Modules verschillen in het aantal contacten:

-SDRAM-168;

- DDR - 186;

- DDR2 - 240;

- DDR3 - 240.

En door de locatie van de toetsen (slots op het contactblok). Dit komt omdat DDR, DDR2 en DDR3 niet compatibel zijn. Een DDR-geheugenmodule, als deze in het DDR2-slot zou kunnen worden gestoken, zou niet werken en vice versa. Er zijn 2 slots op de SDRAM-balk.

Aanbevolen: