Hoe Het Geheugen Van Videokaarten Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Van Videokaarten Te Vergroten
Hoe Het Geheugen Van Videokaarten Te Vergroten
Anonim

De prestaties van nieuwe grafische kaarten verdubbelen elk jaar. Dit betekent dat de "hardware", die vorig jaar top was, vandaag mogelijk geen hoogwaardig beeld meer geeft. Niet iedereen kan het zich veroorloven om jaarlijks van videokaart te wisselen, maar bijna iedereen wil moderne games spelen. Daarom is het een dringende taak om de prestaties van de bestaande videokaart te verhogen.

Hoe het geheugen van videokaarten te vergroten
Hoe het geheugen van videokaarten te vergroten

instructies:

Stap 1

Alvorens stappen te ondernemen om het geheugen van de videokaart te vergroten, is het raadzaam een aantal algemene maatregelen uit te voeren die de prestaties van de computer verhogen. Werk de stuurprogramma's van uw grafische kaart bij. Installeer antivirus en scan uw systeemschijf. Het verwijderen van malware heeft vaak een groter effect dan het vergroten van het geheugen. Gebruik geen illegale antivirussoftware. Om geen abonnement te kopen kunt u gebruik maken van het antivirusprogramma DrWeb CureIT.

Stap 2

Bepaal de huidige hoeveelheid geheugen die door de videokaart wordt gebruikt. Voer het DirectX-diagnosehulpprogramma uit. Om dit te doen, drukt u op de Win + R-toetscombinatie op het toetsenbord, voert u in het dialoogvenster dat wordt geopend de regel dxdiag in en drukt u op Enter. Klik op het tabblad "Weergeven". Zoek de regel "totaal geheugen". De getallen ertegenover betekenen de totale hoeveelheid geheugen (native en systeem) die de videokaart gebruikt voor zijn behoeften. Als deze waarde niet genoeg is, kunt u proberen deze te verhogen.

Stap 3

Om de hoeveelheid systeemgeheugen die aan de videokaart is toegewezen te vergroten, opent u het configuratiehulpprogramma ATI Catalist Control Center. Zoek de waarde voor UMA Frame Buffer. Stel de waarde zo hoog mogelijk in. Er is geen dergelijke instelling in de drivers van nVidia, het geheugen wordt automatisch toegewezen. De enige manier om dit te wijzigen, is door de hoeveelheid systeemgeheugen op de computer te vergroten, waardoor de hoeveelheid geheugen die aan de grafische kaart wordt toegewezen, toeneemt.

Stap 4

Overklokken is geen methode om de geheugengrootte van een videokaart te vergroten, maar het kan de snelheid van de werking ervan aanzienlijk verhogen. Om de hardware te overklokken, moet u de juiste hulpprogramma's gebruiken. Voor ATI is dat ATI Tray Tools en voor nVidia is RivaTuner het beste programma. Een geforceerde 3D-versneller heeft waarschijnlijk krachtigere koeling nodig, omdat zijn warmteontwikkeling zal toenemen. Het is noodzakelijk om de temperatuur van de chip te regelen, de oververhitting ervan kan leiden tot onomkeerbare schade aan de videokaart.

Aanbevolen: