Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Batterij

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Batterij
Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Batterij

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Batterij

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Batterij
Video: How to Make a Coin Battery 2024, April
Anonim

Niet alle radiocomponenten vereisen hoge temperaturen, vacuüm voor de vervaardiging van ultrazuivere stoffen. Sommigen van hen kunnen ook thuis worden gemaakt. Naast weerstanden, condensatoren en spoelen kun je ook zelf galvanische cellen maken.

Hoe maak je een zelfgemaakte batterij
Hoe maak je een zelfgemaakte batterij

instructies:

Stap 1

Gebruik alleen veilige materialen in zelfgemaakte elektrochemische cellen. Vermijd in het bijzonder het gebruik van lithium, lood, kwik, kopersulfaat, zuren. Onthoud dat zelfs niet-giftige elektrolyten giftig kunnen worden na het werken in een cel door het oplossen van metalen erin. Sluit zelfgemaakte batterijen niet kort.

Stap 2

Gebruik ongelijke metalen elektroden. Hoe groter het verschil in de elektrochemische potentialen van de metalen waaruit het element bestaat, hoe groter de door het element gegenereerde spanning. Het kan dit verschil niet overschrijden. Een elektrode gemaakt van metaal met een hoog potentieel zal oplossen - het is een soort brandstof voor het element, een verbruiksartikel.

Stap 3

Probeer elektroden te gebruiken, de ene van ongecoat staal en de andere van gegalvaniseerd staal. Beide kunnen bijvoorbeeld schroeven zijn. Zo'n galvanische cel werkt totdat er gaten in de zinklaag ontstaan, waarachter het oppervlak van het staal zichtbaar is. Dan zal het element sluiten en stoppen met werken. Dit kan worden vermeden door een item van volledig zink te gebruiken, maar het is vrij moeilijk om het te vinden.

Stap 4

Bij afwezigheid van zink of gegalvaniseerde items, maak een element van stalen en aluminium elektroden. De eerste kan een tong uit een drankblikje zijn, de tweede is een paperclip. De combinatie van dezelfde aluminium tong en koperdraadspiraal werkt ook goed.

Stap 5

Plaats de elektroden in een klein vat gevuld met elektrolyt - een verzadigde oplossing van natriumchloride. Ze mogen elkaar niet aanraken. De plaatsen waar draden op worden aangesloten, moeten zich boven het elektrolytniveau bevinden.

Stap 6

Eén cel geeft een spanning van minder dan een volt. Meet het. Verbind in serie, let op de polariteit, zoveel elementen dat je ongeveer 1, 5 of 3 V krijgt - dan is het mogelijk om een klok of rekenmachine met een LCD-indicator van stroom te voorzien. Toegegeven, het ontwerp zal stationair blijken te zijn, want wanneer je het probeert over te brengen, zal het elektrolyt onvermijdelijk worden uitgegoten. Let bij het aansluiten van de accu op de belasting op de polariteit. Probeer niet een dergelijk aantal cellen te combineren in een batterij die een spanning van meer dan 24 V kan genereren, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor een ongetrainde experimentator.

Stap 7

Vervang elektrolyt als het opdroogt. Vervang ook regelmatig de elektrode met een hoog elektrochemisch potentieel wanneer deze wordt verbruikt.

Aanbevolen: