Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne
Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne
Video: Diy || How to make HDTV antenna || It really works 2024, Maart
Anonim

Zelfs de meest gevoelige radio is nutteloos bij afwezigheid van een antenne. Sommige van deze armaturen zijn van een DIY-ontwerp. De keuze van de antenne hangt af van het bereik waarin deze zal werken.

Hoe maak je een zelfgemaakte antenne?
Hoe maak je een zelfgemaakte antenne?

instructies:

Stap 1

Maak geen lange buitenantennes voor detectorontvangers. Het is lastig om een dergelijke antenne in een stad te installeren, bovendien moet deze in alle gevallen zijn voorzien van aarding en betrouwbare bliksembeveiliging. U kunt de detectorontvanger ook op een versterker aansluiten. Het zal mogelijk zijn om rond te komen met een kamerantenne in de vorm van een stuk draad van enkele meters lang.

Stap 2

Gebruik ook een binnenantenne om de lange-, midden- en kortegolfontvangst te verbeteren. Neem een gewoon stopcontact dat nergens is aangesloten. Sluit een van de aansluitingen aan op de antenne-ingang van de ontvanger. Steek een verlengsnoer dat geen stroom heeft in dit stopcontact. Vouw het verlengsnoer zelf volledig uit. Sluit de stekker in geen geval aan op de antenne-aansluiting van de ontvanger in plaats van op het stopcontact, aangezien een persoon die niet bekend is met het doel van de installatie, deze stekker per ongeluk in het stopcontact kan steken.

Stap 3

Neem voor de vervaardiging van een televisieantenne van het meterbereik een speciale stekker die niet hoeft te worden gesoldeerd. Gebruik geen coaxkabel. Sluit een stuk geïsoleerde draad van ongeveer een meter lang aan op het ringcontact van de stekker. Sluit dezelfde lengte aan op de pin van de stekker. Steek de stekker in de antenneaansluiting van de tv, stem deze af op het gewenste kanaal en verkrijg de beste ontvangst door de positie van de draden in de ruimte te veranderen.

Stap 4

Maak een antenne van het decimeterbereik door het ringcontact van de stekker via een ring van geïsoleerde draad met de pen te verbinden. De diameter van de ring moet ongeveer 100 mm zijn. Soms werkt zo'n antenne naar tevredenheid in het metergolfbereik, soms zelfs beter dan een speciaal ontworpen voor het werken in dit bereik.

Stap 5

Om de signaalontvangst in de WiMax-standaard te verbeteren, sluit u de modem niet rechtstreeks op de computer aan, maar via een USB-verlengkabel. Neem een metalen kom en rust deze uit met een houten beugel om de modem in het brandpunt van zijn parabool te bevestigen. Schroef de modem op de beugel met isolatietape. Richt het resulterende ontwerp op het basisstation.

Stap 6

Bij gebrek aan ervaring, afzien van het bouwen van zelfgemaakte antennes voor krachtige zenders, evenals antennes die zijn uitgerust met versterkers.

Aanbevolen: