Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne Voor Een 3G-modem

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne Voor Een 3G-modem
Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne Voor Een 3G-modem

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne Voor Een 3G-modem

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Antenne Voor Een 3G-modem
Video: Лайфхак о котором молчат производители 3/4G модемов, простая антенна! 2024, April
Anonim

Het is moeilijk om het belangrijkste voordeel van communicatie van de nieuwe generatie (3g) te overschatten: de snelheid van gegevensoverdracht. Het is in staat om 7 Mbps te bereiken. Helaas is deze snelheid alleen beschikbaar voor degenen die zich in de buurt van het basisstation bevinden, en de rest is gedwongen genoegen te nemen met de kilobytes aan internetverkeer dat wordt weggedrukt met GPRS / EDGE. Om de snelheid van het 3G-modem te verhogen, wordt gebruik gemaakt van externe antennes, die u zelf kunt maken.

Hoe maak je een zelfgemaakte antenne voor een 3G-modem
Hoe maak je een zelfgemaakte antenne voor een 3G-modem

Het is nodig

  • - dikke antennedraad;
  • - metalen plaat;
  • - folie;
  • - koperdraad;
  • - aansluiting;
  • - soldeerbout;
  • - heerser;
  • - markeerstift;
  • - boren;
  • - afdichtmiddel;
  • - dop van haarlak.

instructies:

Stap 1

Buig de draad: er moeten twee vierkanten van worden gemaakt met zijden van 53 mm. Rek dan deze vierkanten een beetje uit en maak er ruiten van, waarvan de twee hoeken 120 graden moeten zijn.

Stap 2

Strip de voorbereide draad (nadat de connector op de draad is geplaatst, moet het beschermde deel nog een centimeter uitsteken). Soldeer vervolgens een deel van de draad aan het connectorlichaam: je zou een "plug" moeten krijgen.

Stap 3

Soldeer de "plug" aan het antenneframe. Om het vermogen van een zelfgemaakte antenne voor een 3G-modem te vergroten, moet dit apparaat echter zijn uitgerust met een reflector. Als reflector kan een metalen plaat van PCB of multiplex gewikkeld in folie worden gebruikt.

Stap 4

De reflector dient de volgende afmetingen te hebben: 120 x 135 millimeter. Markeer de metalen plaat en knip deze af. Boor een gat in het midden van de reflector: de diameter van het gat moet gelijk zijn aan de dikte van de draad die in de constructie wordt gebruikt.

Stap 5

De afstand tussen de antenne en de reflector moet precies 36 millimeter zijn. In dit geval is een haarlakdop perfect: maak er groeven in, steek de draad erin en zet hem vast.

Stap 6

Om ervoor te zorgen dat de structuur die je hebt gemaakt niet uit elkaar valt, behandel je alle verbindingen met siliconen. Wikkel vervolgens de 3g-modem met de middelste draad (maak vier tot vijf windingen) en plaats de folie op de tweede. Nadat je je zelfgemaakte antenne hebt gemonteerd, zoek je een plek met het beste signaal en installeer je je uitvinding daar.

Aanbevolen: