Een Condensatormicrofoon Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Condensatormicrofoon Aansluiten
Een Condensatormicrofoon Aansluiten

Video: Een Condensatormicrofoon Aansluiten

Video: Een Condensatormicrofoon Aansluiten
Video: How To Connect an XLR Mic to Computer for Beginners 2024, Mei
Anonim

Alle moderne condensatormicrofoons bevatten een interne constante polarisatiebron, een elektreet genaamd. Elk van deze microfoons heeft echter een versterker aan de binnenkant en heeft daarom nog steeds stroom nodig.

Een condensatormicrofoon aansluiten
Een condensatormicrofoon aansluiten

instructies:

Stap 1

Om een electretmicrofoon aan te sluiten met een ingebouwde versterkertrap, die twee snoeren heeft, zoek je eerst uit voor welke voedingsspanning deze is ontworpen: 1, 5 of 3 V. Neem dan een stroombron die de bijbehorende constante spanning opwekt. Neem een weerstand met een waarde van enkele kilo-ohm. De negatieve pool van de microfoon (deze is verbonden met zijn lichaam met een nauwelijks waarneembare strook metaal, en als deze niet zichtbaar is, kunt u de overeenkomstige terminal bepalen door te kiezen) sluit rechtstreeks aan op de negatieve van de voeding. Sluit de pluspool van de microfoon niet rechtstreeks aan op de pluspool van de voeding, maar via een weerstand met een nominale waarde van enkele kilo-ohm. Verbind vervolgens de negatieve pool van de microfoon met de gemeenschappelijke draad van het audioapparaat en verbind het verbindingspunt van de weerstand met de positieve pool van de microfoon met de ingang van het apparaat via een condensator met een capaciteit van enkele tienden van een microfarad.

Stap 2

De huishoudelijke elektretmicrofoon van het MKE-3-type verschilt van de geïmporteerde microfoon doordat deze ten eerste is ontworpen voor een negatieve voedingsspanning van 4,5 V en ten tweede al een stroombegrenzende weerstand erin bevat. Sluit de zwarte, blauwe of groene geleider van de microfoon aan op de gemeenschappelijke draad van het audioapparaat en de plus van de voeding. Breng vanaf de gele, oranje of witte draad een signaal aan op de lijningang van het apparaat via dezelfde condensator als in het vorige geval. Sluit de bruine of rode geleider van de microfoon aan op de negatieve kant van de voeding.

Stap 3

Mocht je een microfoon willen aansluiten op de geluidskaart van je computer, houd er dan rekening mee dat de weerstand en condensator al aanwezig zijn. Maar de parameters van de overeenkomende elementen op de geluidskaart zijn zo gekozen dat de microfoon moet worden ontworpen voor voeding met een spanning van 1,5 V. Elke andere zal erg stil klinken. Verbind de negatieve pool van de microfoon tegelijkertijd met de gemeenschappelijke en middelste contacten van de plug, en de positieve pool met het verre contact dat overeenkomt met het rechterkanaal.

Aanbevolen: